Hitta idéerna! De utvecklingsbara och utbytbara.

Marcus Frödin

Publicerades: 19 augusti, 2013

Hej igen!

Idag lite tankar om det här med idéer

Att vara entreprenör och företagare bygger ju i grund och botten på att jobb med någon idé som du brinner för och som dina kunder också brinner för. Det gäller att ha en bra idé. Då kan du leva på egna idéer! Nedan kommer fortsatt en utdrag ur boken Att få saker att hända.

Idéhantverk
Att leva på egna idéer är ingen konst – det är snarare ett hantverk. Att få ihop dina idéer med helheten i hur du vill leva ditt liv i rimlig balans och må bra, det är däremot en konst.

Här är en skön formel att ta med dig för att lyckas leva på egna idéer:

se + samla + skapa + dela = allting är möjligt

Du behöver först kunna se möjligheterna för att kunna agera. Idéer finns omkring dig hela tiden, det du behöver göra är att lära dig att se dem och det så starkt så att du får lust och motivation att göra någonting med de idéer du vill skall genomföras. Lev som en samlare av idéer, kunskap och resurser. Samla in det du gillar och gör det i överflöd, för att kunna använda det bästa sedan när du behöver det. Planera och handla fokuserat utifrån det du vill göra. Då upptäcker du vad som fungerar och vad som inte fungerar, så att du kan justera dina idéer tills det blir som du tänkt dig eller kanske till och med ännu bättre. Dela med dig av så mycket du bara kan.

Tänk bra-bra – att det du gör skall vara både bra för dig och bra för andra i allt du gör. 1980-talets vinn-vinn-tänkande känns idag så självklart för att lyckas att det nästan är snudd på fånigt att tipsa om att det är viktigt. Men det är faktiskt en bra sak att ta med för säkerhets skull, i allting du gör. Att inte agera utifrån att båda parter ska tjäna på ett samarbete, är som att gräva din egen grav som personlig entreprenör.

Så vilka idéer ska du sätta igång och dela med andra för att få dem att växa?

Ha det gott därute!

/Marcus