Hör av dig om du vill ha en spark i ändan!

Carl Svahnström

Publicerades: 25 augusti, 2010

I mitt förra inlägg berättade jag om det otroliga stöd som finns att få som nystartad entreprenör. Jag tror att det största hindret är den ansvarsomställning man ställs inför när man lämnar tryggheten bakom sig och ger sig ut på djupt vatten.
Den största missen man kan göra är att tro att man är själv därute; om du uttnyttjar hjälpen rätt så kan du redan nu börja håva in coacher och mentorer.

Nyföretagarcentrum och Almi har mentorprogram med grymma kompetenser som står redo att gå in helhjärtat för att hjälpa entreprenörer som har karta men saknar kompass. Gå in och kika på mentorprogrammen här

Du kan inte missa Venture Cup! Affärsplantävlingen där du under handledning får hjälp att testa om din idé håller. Det finns inget bättre sätt att ta reda på om du är redo att ta klivet ut. Och det kostar ingenting.

När du har arbetat upp ett första case kan du söka dig in till några av inkubatorerna i stan. Det är inte dumt att ha en inkubator i ryggen när det är dags att söka finansiering, för att inte tala om den coachingen man får och den sköna entreprenöriella miljön du får tillgång till. Innan du är redo för att ta klivet in på en inkubator krävs att du har en affärsplan. Men du kan säkerligen glida förbi för att presentera dig och din idé. Ett utmärkt tillfälle att få feedback på din idé.

Alla ovan tips är grymma men det finns inget som går upp emot att lyssna till en inspirerande entreprenör!
Gå på minst ett nätverk i veckan, och gå helst inte med någon du känner.
Håll koll på www.startupevents.se där uppdateras hela tiden eventkalendern.

Hör av dig om du vill ha en spark i ändan!


En idé föds