Hur blir man rik

Mohammed Said

Publicerades: 28 juli, 2015

 

Ärligt talat vet jag inte om jag är rätt person för att skriva om ämnet. Men känner mig påläst inom ämnet och tänkte dela med mig goda tips om hur du kan bli ekonomiskt oberoende eller skaffa dig din första miljon. Pengar är inte roten till allt ont utan brist på pengar är roten till allt ont.

Idag finns det många sätt att bli rik på. Du behöver en plan och ett specifikt mål för att du ska nå ditt mål och bli rik.

Hur blir man rik – Mål & Tid           

  • MÅL: En miljon! Låt oss säga att du sätter upp ett mål att skaffa en miljon inom fem år. Skriv gärna ner det på ett papper där du ser det varje dag.
  • TID: 5 år. Du kommer att tjäna 1 miljon under de kommande 5 åren. Om du accepterar att detta är möjligt för dig: Grattis!, då har du rätt inställning! Det kommer inte att bli lätt, men ingen som Bill Gates eller Steve Jobs har blivit rika utan hårt arbete och om du hittar din passion och det du älskar att arbeta med kan det fortfarande vara kul.

Det finns många sätt att bli rik på. Bra tips är:

  • Du behöver tjäna mer pengar (totalt 1 miljon netto 5 år)
  • Du behöver spendera mindre pengar för att ha mer pengar.
  • Viktigast av allt är att du måste ha rätt inställning till pengar.

Hur blir man rik? En konkret plan för att du ska nå din första miljon.

1.  Sluta spara och börja investera.

Sluta spara dina pengar i banken för att det är meningslöst om du vill bli rik. Tänk istället hur kan du låta dina pengar arbeta för dig. Hur kan du investera dina pengar så att de genereras ännu mer pengar!

2. Starta ett företag.

Detta är i särklass det vanligaste sättet att bli rik. Det är viktigt att komma igång och börja tjäna pengar direkt. Mer än 80 % av de rikaste i världen driver egna företag. Har du ett företag idag eller vill du starta eget, här har du 20 steg för en rivstart i firman LÄNK

3.  Lär dig av andra.

Steve Siebold är den som skrev boken ”Hur rika människor tänker”. Han har intervjuat hundratals miljonärer och kommit fram till en enkel strategi som han beskriver i boken. Strategin är: lär dig hur rika människor tänker, kopiera deras tankesätt, utför de rätta handlingarna och bli rik du med.

4. Inte ge upp.

När du har bestämt ditt mål och börjar jobba i riktning för att förverkliga din första miljon så är det inte alltid enkelt, det kommer säkerligen dyka upp en del hinder. Hinder i form av pessimistiska vänner och släktningar mm. Det viktigaste är att aldrig ge upp eller som citatet lyder “Ens bästa framgång kommer efter ens största motgång”. Ibland finner man sin framgång precis när man vill ge upp.

Jag har skrivit en E-bok om ämnet och om du vill läsa den gratis så klicka HÄR