Hur lång tid tar det att utveckla en produkt?

Carl Svahnström

Publicerades: 29 februari, 2012

Ibland får jag höra att det har tagit långt tid med Snorisarna, och jag måste erkänna att jag är rätt trött på den kommentaren. Då och då gör jag en utläggning för att förklara mig men när jag inte orkar det, brukar jag bara nicka instämmande, dra en liten suck och berätta att produktutveckling faktiskt tar längre tid än man tror. Men det är bara halva sanningen.

Jag hade en klar vision när jag bestämde mig för att hoppa av reklamjobbet för att dedikera mina närmsta tre år till Snorisarna. Jag fann en otrolig mening med min idé. Den skulle hjälpa många människor i världen och den skulle lära mig allt om företagande och entreprenörskap. Framförallt skulle jag ha kul. Innan man gör en bedömning av vad som tar lång tid så är det viktigt att förstå vilka bakomliggande drivkrafter det finns bakom en satsning.

Min strävan har varit att skapa en riktigt bra produkt för småbarnsföräldrarna. Jag har haft otroligt höga krav på alla mina samarbetspartner. Krav som fått hundratals tillverkare att vända i dörren. Jag har fattat dumma beslut som jag har fått ta konsekvenserna av. Min väg har varit krokig men mina beslut har alltid varit långsiktiga.

När Snorisen väl kommer till apoteken ska alla veta att där står en produkt som inte har kompromissats på ett dugg. En trygg och säker produkt som skapats med kärleken som största drivkraft!

Davos Seaworth, en karaktär i den populära serien Game of Thrones sa något som jag har tänkt mycket på. Han sa ”Den som skyndar i livet skyndar till graven”. Vad är egentligen meningen med att skynda på något?

Så hur lång tid tar det att utveckla en produkt? Min motfråga är, hur långt tid tar det att måla en tavla?

Jag ser mig själv som en konstnär. Här står jag med penseln i hand och målar ett av mina livsverk. För mig är det inte viktigt hur lång tid det tar att måla tavlan. Det viktigaste är att jag får måla den på mitt sätt. Får jag inte göra det, blir det ju ingen tavla.