Börja inte veckan med ett break down. FOTO GETTY IMAGES

Hur ska jag hinna med sociala medier också?

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 12 november, 2018

Hur gör man för att nå ut brett i sociala medier när tiden inte riktigt räcker till? Driva Egets expert svarar!

Läsarfråga:
Hej! Jag är egenföretagare och hyr in mig i en skönhetssalong där jag gör ögonfransar och naglar. Jag vill marknadsföra mig själv för att dra in fler kunder, men har svårt att hinna med alla sociala medier.
Finns det något sätt att göra det enkelt för sig. Något program där man kan dela på Facebook och Instagram samtidigt? Det får helst inte kosta något. Eller är det dumt att göra det? /Sofia

Experten svarar:
Visst kan en bra strategi vara att skriva flera uppdateringar på en gång och använda verktyg som Hootsuite eller Buffer för att schemalägga dem på Facebook och Instagram.
Buffer har en gratisnivå, annars kostar tjänsterna från runt 200 kronor i månaden. Mitt råd är att ändå försöka variera lite mellan dina sociala mediekanaler.

Komplettera gärna med spontana inlägg. Det kan till exempel vara att filma i salongen (en nöjd kund, en produkt eller när du ger ett tips) och sända direkt, som en livefilm, eller att lägga upp ett snabbt foto på din vardag. Var gärna personlig och bjud på kunskap – samtidigt som du visar dina färdigheter.
Testa vad som fungerar genom att följa upp hur många som ser och interagerar på dina inlägg och om dina insatser ger dig fler kundbokningar eller ökar din försäljning.
Om du inte ser effekt så fundera på hur du kan skruva på de inlägg du gör. Inspireras av andra i din bransch! /Ebba Arnborg, digital kommunikatör, svarar på frågor om sociala medier och om webben.

FRÅGA EXPERTERNA DU OCKSÅ