”Ibland letar man för långt bort” – Lisbet i bloggen brevid

Carl Svahnström

Publicerades: 5 maj, 2011

Jag måste inleda med att citera Lisbet, min blogg-granne som kommenterade ett av mina tidigare inlägg. Efter jag fick höra detta har jag nästan blivit frälst. Överallt kan jag se tecken på att allt verkligen fungerar just så.

Härom veckan berättade jag för en vän att jag hade varit i Alby naturreservat utanför Tyresö för en heldag med picknick för att utforska stället. Det var precis när vintern började släppa taget och den lilla ån som slingrar sig igenom reservatet började ta rejäl fart och man fick höra knakandet från den metertjocka snötäcket som började ge vika för solen. Underbart romantiskt.

När jag berättade om detta för en bekant tittade han på mig som om jag vore från en annan planet. ”Alby!!?? Vafan gjorde du där?”. Man behöver inte åka utomlands för att upptäcka nya saker, för att komma ifrån eller för att ta en paus? Den där välbehövda avkopplingen eller äventyret kan finnas runt hörnet. Ibland letar man för långt bort.

I Puppan där jag har Snoriskontoret har vi haft det lite tufft på kryddfronten den senaste tiden. Härom veckan frågade jag Per på Mycro Action, var saltet var. Per pekade på saltet som stod precis framför min tallrik på det tomma bordet. Jag förväntade mig inte att det skulle finnas salt och därför kunde jag inte se det. Bara en sån banal sak stämmer ju också in på Lisbets visdomsord.

Alby naturreservat