Investeringsmöte – Hur gick det sen?!

Ramona Byrö

Publicerades: 18 oktober, 2013

Har Du nån gång hört orden: – Att vara företagare är en riktig berg och dalbana!
Jag har iaf hört detta uttryck så många gånger och verkligen förstått innebörden av dessa ord.

Jag går rakt på och ska berätta för Er hur det gick på mitt investeringsmöte som jag berättade om i mitt förra blogginlägg. Det gick verkligen skitbra! De blev intresserade av konceptet. Vi träffades igen där vi gick igenom hela affärsplanen från A-Ö för att se att vi hade koll på alla bitarna. Vi provsmakade produkten, vi träffade leverantörer, gick igenom inredningen, skrev förslag på aktieägaravtal osv. I cirka 5 månader blev vi tajtare och lärde känna varandra bättre och bättre och det kändes riktigt bra i magen.
Efter att 5 månader hade gått så bokade vi in ett lunchmöte som blev slutet för vårt samarbete!
Orsaken? Ja dem gillade (gillar) verkligen konceptet fast våra åsikter gick isär när det gällde inrednings- och utseendemässiga detaljer! Målet med vårt samarbete skulle verkligen kännas bra i magen och kände någon av oss att det lutade åt fel håll så skulle vi säga ifrån. Att säga ifrån är viktigt annars blir det bara problem om man tvingar sig in i ett samarbete som inte känns bra.

Problemet kan lätt bli att man just där och då tycker att problemen inte känns så stora för MAN VILL JU BARA SÄTTA IGÅNG! Fast långsiktigt kan det bli katastrofala effekter och samtliga parter/delägare kan bli oense om stora frågor. Så grundregel nummer 1, var riktig noga med att säga exakt vad du tycker och släpp på de saker som inte känns lika viktiga i affärskonceptet. För mig var det just en viktig punkt som jag inte kunde släppa, därför slutade vår väg där jag som mest trodde att den hade börjat, men icke sa Nicke!

Vad gör man då? Fasen, tusan, skit också, det som var så nära och kändes så bra!!

I den situationen har jag inget alternativ än att bita ihop och gilla läget! Jag kan säga att det kändes som att vara uppe på toppen av Balder på Liseberg och därefter åka med full kraft rätt nerför backen!

Det är vid dessa tillfällen som hjärnan måste lägga i en ny växel och tänka nytt, positivt, framåt, få nya idéer och agera! Det gjorde jag efter ca 1 dygn och har nu lagt ut en ny tråd som jag verkligen hoppas nappar! Det är sjukt spännande!

För att inte kana för långt ner i bergbanan, så är det viktigt att ta tillvara på alla positiva tillfällen som ger kraft.

Just nu sitter jag på flera frågetecken som förhoppningsvis blir till klartecken inom den närmaste tiden, så jag återkommer inom kort igen och berättar vad som har hänt eftersom det är mkt hemligt just nu.

Vill passa på att visa min lilla valp som är en av flera energikällor:)