It’s all about attitude!

Claes Knutson

Publicerades: 20 december, 2013

It's all about attitude – allt handlar om attityden!I Dagens Industri i morse läste jag om Faje Gani.För åtta år sedan var han välutbildad och färdigutbildad – men fick inte ett enda av de 200 jobb han sökte. Berodde det möjligen på att han hade ett namn som klingade främmande? Han provade att skicka in två ansökningar till ett jobb – en i eget namn och en där han kallade sig Alex Niklasson.

Meriterna var ungefär desamma – Alex CV var i själva verket något sämre. Men gissa vem av de båda sökande som kallades till intervju? Kanske ångrade sig företagsrepresentanten när Faje Gani berättade sin historia i SVT:s morgonsoffa.Men han gav inte upp för det, utan fann vägar förbi hindren. ”När de sökte säljare tjatade jag mig till jobbet. Jag mer eller mindre tvingade vd:n att anställa mig.”


Han arbetade hårt och satte upp höga mål. Idag har han köpt bolaget Nöjesguiden som han blev anställd i, och kan förändra världen efter eget huvud. Vilken revansch!


När det gäller rekrytering säger han bland annat: ”En av våra absoluta toppsäljare som har blivit en ikon inom sin nisch hade ett katastrofalt cv.” Attityd igen.


Faje säger vidare ”Man måste kanske kämpa mer än andra för att konkurrensen är så stor.”Den här killen har verkligen attityden – har du attityden?Jag hoppas att du får trevliga och sköna helger framöver och ta tillfället i akt och fundera på vilka attityder du har som kan förändra världen, i alla fall din egen värld./ Claes