Jag har hittat någon som kan tillverka hjälten!

Carl Svahnström

Publicerades: 3 november, 2011

I åtta månader har jag letat efter en tillverkare och nu har jag äntligen hittat någon som kan göra den här lilla silikonhjälten.

Tillverkaren kan leksaksdirektivet, har jobbat med leksaker tidigare men framför allt säger min magkänslan att detta är helt rätt. Tillverkaren som heter Daniel tycker att Snorisarna är en jättehäftig grej. Han mailar mig nästan varje dag för att berätta hur glad han är att han och hans team får jobba med en sån häftig produkt som verkligen kan göra skillnad i världen.

Min tillverkare är en ung entreprenör och det märks i hans otroliga optimism och förmåga att lösa problem. Min utmaning blir att underlätta hans arbete så gott det går men också att fortsätta motivera honom genom att hålla honom uppdaterad om allt som händer, och få honom att känna sig så delaktig som möjligt. Här är en bild på honom!

Daniel har själv levt i Taiwan i flera år.
 

För egen del har jag varit envis med att Snorisen ska tillverkas i silikon som är ett miljövänligare alternativ till den vanliga PVC-plasten. Snorisen ska vara härlig att hålla i och den ska vara lätt att hålla ren. Det som är häftigt med silikon är att materialet är inert vilket innebär att det inte fastnar några baciller på den. Det passar ju Snorisen och sagan väldigt bra eftersom Snorisen är en liten bacilljägare.

Snorisen kommer vara väldigt dyr att tillverka men jag vet att jag får en produkt som är säker för barnen och en produkt som tillverkas under bra förhållanden i Taiwan. Jag planerar ett fabriksbesök redan i sommar när produktionen är i full gång. Snart lägger jag också upp en code of conduct på hemsidan. Där kan ni läsa mer om de krav som ställt på Snorisarnas fabrik. Ge mig gärna er feedback då!

I förra veckan testade vi hjälten på ett tyskt testinstitut och fick höra att vi låg i topp när det gäller säkerhet och det är ett gott betyg. Tyskarna är nämligen nitiska när det kommer till produktsäkerhet.

Vi får inte drivas av kortsiktighet, vi måste först se till att göra våra kunder riktigt nöjda, men inte på bekostnad av att andra människor får det sämre. Det måste liksom vara win/win. Pengarna, ja de är en konsekvens av att kunderna bli nöjda!

Om några veckor åker jag ned till Berlin för att titta på mina första samples av den kompletta förpackningen. Jag är väldigt förväntansfull.