Jag har skaffat mig kontor och kollegor

Mikaela Holegård

Publicerades: 25 mars, 2015

Man kan välja att tolka tystnad som någonting dåligt eller någonting bra. I det här fallet kan man säga att någonting dåligt har blivit någonting bra. Vårstädningen som jag beskrev i föregående inlägg är genomförd. Det känns som en nystart, och det ger en otrolig energi. Det tar mycket tid. Både aktiv, men även tanketid och funderingar. Men det får vara så, och jag väljer att se det som något positivt.

Att gå med i LevelUp, ett slags program för oss egenföretagare som vill höja businessen till nya nivåer, var ett bra beslut. Det har nu gått drygt en av de tre månader som processen är tänkt att vara, och jag trodde faktiskt inte att ett kontor skulle ha så stor effekt. Nu har jag tillgång till en arbetsplats i en kreativ miljö på Science Park här i Eskilstuna. Jag möts varje dag av olika personer med mängder av erfarenheter från olika områden. Jag har även mina kollegor, som jag väljer att kalla de övriga företagarna som är med i LevelUp.

Det är lätt att tänka som nystartad att det funkar bra att sitta hemma. Man pratar om det som en slags lyx, vilket det också uppfattas av många. Jag har tyckt att det har varit super, och tycker det fortfarande. Mest ur ett tidsperspektiv då jag kan komma igång och starta dagen snabbt på morgonen då jag slipper restid till ett kontor. Ofta startar jag dagen så, att jag arbetar hemma fram till lunch för att sedan tillbringa eftermiddagen på kontoret. Friheten att kunna välja är nog den egentliga styrkan, men det som saknas hemma är kollegorna. Även om vi som sitter i det öppna kontorslandskapet på Science Park inte aktivt arbetar tillsammans så finns möjligheten att bolla idéer, vi kan hjälpa varandra med olika saker och känslan av att vara flera känns som en styrka.

Man vet sällan vad man saknar förrän man får kännedom om hur det kan vara. Nu tror jag absolut att jag skulle sakna den här miljön om jag var utan den. Även om jag ibland väljer att stanna hemma är sådan lyx och det har sådana fördelar att faktiskt gå iväg till ett kontor. För egen del har jag inga problem med att vara produktiv hemma, som jag vet att vissa personer säger att de är eller skulle vara. Den stora vinningen för min del är att det höjer mig som person att gå till kontoret och jobba. Att komma hemifrån och träffa folk och inspireras av miljön.