Jag lyckades!!!

Ramona Byrö

Publicerades: 28 augusti, 2011

Så, nu till mitt första riktiga stora projekt och evenemang som blev en fantastisk upplevelse!
Hösten för 5 år (2006) sen, började jag på en utbildning i Uddevalla som hette ”Franchising och småföretagande” där man parallellt med utbildningen skulle jobba med sin affärsidé (mer om den idén lovar jag återkomma om nästa gång)
 

Vi hade bl.a. en uppgift att göra ett verkligt projekt och hade möte med Uddevalla kommun där vi fick spåna fritt om vad vi ville göra. Då nämnde jag en idé om att göra ett stort jultåg där alla håller var sin fackla och går en mysig jul promenad på vår vackra strandpromenad som nu precis hade invigts, där en del av pengarna skulle gå till något bra ändamål.

Det skulle väl inte kunna bli så mycket jobb? Inhandla lite facklor, fixa någon som sponsrar gröt och hyra maskerad kläder, det behöver inte vara så komplicerat, eller?! (Visst blev det betydligt mer jobb än så och jag tackar dagligen mina två starka egenskaper att vara entusiastisk och inte ha förmågan att se alla hinder, annars hade det inte blivit nåt av nåt)

Pga. av tidsbrist hann det aldrig bli något arrangemang vintern 2006, men året därpå ville JAG verkligen testa detta och började planera…
Efter en hel del timmar med telefonsamtal, inköp, planering, strukturering, ritning, försäljning, genomgång, möten, budgetering mm så var nu datumet på plats, den 22 dec 2007 skulle nu eventet ”Strandpromenadens Julfackeltåg” gå av stapeln, där jag hade inhandlat 2000 st. facklor.

På frågan om hur många jag trodde det skulle komma fick jag alltid en svettångest, då JAG trodde/ville att 2000 st anländer eftersom jag köpt in så många facklor, men i detta svenska land är det förmätet att ta i och säga en siffra som inte är greppbart för den andra part, men jag svarade: -Jag hoppas och tror att det kommer 2000 människor och alla som kommer är jag skitglad över. Fortfarande ”fnyste” en del och sa, -Ja du ska vara glad om det kommer runt 50 st, kommer det 100 ska du vara riktig nöjd.

Hur många kom då till mitt första riktiga evenemang?

VILKEN FANTASTISK HÄFTIG KÄNSLA!

Just denna känsla har jag extremt svårt (om så omöjlig) att få genom att säga, nää det kommer aldrig gå, jag hinner inte, DU klarar det men inte jag, BULLSHIT!!! Allt går, börja först med att slänga ut dina motsträviga tankar och spärra av för inkommande personers negativa åsikter, vetskap, diskussioner. Jag LOVAR det är betydligt lättare att jobba och infria sina drömmar då:)

Tips: Städa inte på ett helt år i hallen och testa hur lätt det är att komma in och ut genom din egen dörr, det är exakt samma sak som att inte hålla rent ifrån negativitet omkring dig för DINA rena, nya idéer! Ju renare desto lättare att ta sig fram mot sina mål.

Vid nästa blogginlägg kommer jag att berätta mer om den affärsidé jag jobbade med under utbildningen som gjorde att jag till slut startade eget, men väl där, rann idén ut och jag stod där med ett nyregistrerat företag utan att veta vad jag skulle göra.

Vi hörs igen:)