Jobba hemifrån, eller inte?

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 28 november, 2013

Hur gör du? Jobbar du hemifrån eller har arbetslokal eller kontor på stan?

Som frilansjournalist har jag ju inget egentligt behov av lokal. Jag har ingen butik dit kunder ska komma. Och kunder möter jag mest genom telefon eller vid inbokade möten.

Så. När jag förra hösten skulle byta föräldraledighet mot frilansliv igen kändes det helt perfekt att jobba hemifrån. Jag hade gjort det tidigare och ser väldiga vinster med det: jag kan vara supereffektiv, ha ett steg till arbetsrummet och så kunde jag gå ut och tjuva bebispussar när jag ville = separationsångesten från Sven var inte så total.

Men. Det finns verkligen fördelar med lokal på stan också.

Du får jobbarkompisar att inspireras av, nya kontakter, en RIKTIG arbetsplats vilket gör ditt företag till ett RIKTIGT jobb – och ibland kan ju de där bebispussarna istället vara bebisskrik…
Dessutom bra för familjen att veta när du faktiskt jobbar och när du är ledig (på ett ungefär i alla fall, eh).

Så. Nu sitter jag i världens bästa frilanslokal, på ett loft och runt omkring mig har jag fem andra företagare – alla framgångsrika inom sin bransch (foto, journalistik, barnboksillustrerande, mat) och alla är mammor. (Ska nog köra en presentationsrunda av både lokal och kollegor så småningom…).

I veckan skulle jag iväg på ett möte och passade på att hemmajobba lite och svara på mejl från köksbordet innan.

Då kan det lätt se ut så här:

Var jobbar du helst – hemifrån eller i lokal?