Kan knappt vänta!

Carl Svahnström

Publicerades: 8 juni, 2011

Tidigare har jag jobbat periodvis och intensivt med affärsidéns olika delar. Nu väntar mina kunder på detaljer kring pris och leverans samtidigt som jag håller på för fullt med finansiering och tillverkning. Allt måste jobbas med parallellt.

Många fastnar ju i produktutvecklingen och upptäcker till slut att deras produkt inte går att sälja eller att produkten redan finns ute på marknaden. Här ges ofta rådet att sälja produkten redan innan den är färdigutvecklad.

För egen del har jag lagt mycket av min tid på försäljning innan produkten var helt klar. Det positiva med det var att mina kunder har hjälpt mig att utveckla produkten och jag har förstått att det finns ett stort intresse hos apoteken för Snorisarna. Men det har också varit negativt. Om jag får lov att generalisera så vågar jag säga att försäljningen tar mycket tid och energi från de flesta.

Kundrelationer är en färskvara, rätt var det är blir din kontakt uppsagd eller går på föräldraledighet. Innan du vet ordet av står du på ruta ett igen och då är uppförsbacken ännu tyngre. En del kunder kommer att ge dig smisk på fingrarna om du inte är väl förberedd.

Därför vill jag tipsa dig om att ta en tankeställare innan du börjar sälja. Se till att ha något som kunden kan ta ställning till. Annars finns risken att de tröttnar, glömmer bort dig eller går upp i rök. Men visst varierar detta beroende på vilken typ av produkt/tjänst du säljer.

Den här veckan skickar jag in en låneansökan till ALMI och hoppas att den går igenom. Det finns flera intresserade investerare men det som Snorisarna behöver är en bryggfinansiering, ett kort lån som kan finansiera den första tillverkningen.

Våra kalkyler ser riktigt bra ut, vi räknar med att gå break even första året samtidigt som vi kan erbjuda våra kunder bra marginaler och bidra till en enklare vardag för många småbarnsföräldrar.

Kan knappt vänta till Snorisarna finns på apoteken.