Konsten att förverkliga det omöjliga

Ebba Arnborg

Publicerades: 25 september, 2014

Nu har jag arbetat här på Driva Eget i en månad, och även om vi inte driver eget är det verkligen ett gäng med sann entreprenörs-anda jag jobbar med, tycker jag.

För mig är en entreprenör någon som inte backar från sin idé bara för att det verkar svårt, ja, nästan omöjligt. Någon som inte håller sig till att stoppa runda klossar i runda hål, utan ser till att – genom riktigt bra idéer och kämparanda – även få igenom runda klossar i fyrkantiga hål.

Min chef Camilla Björkman visade prov på vad jag menar när vi firade min kollega, layoutaren Kicki, på hennes födelsedag förra veckan.

Det var en solig dag. Fika dukades upp ute på balkongen. Men något fattades för den sanna party-känslan: – en ballong! Vi hade haft inflyttningsfest i våra nya lokaler veckan innan (mycket fest nu) och flera gigantiska ballonger stod inne i vår personalmatsal. ”Vi hämtar en!” tyckte Camilla. Sagt och gjort. Kort därefter är Camilla tillbaka och kämpar för att pressa ut den stora runda ömtåliga ballongen genom ett litet fyrkantigt hål. ”Det här kommer att gå jättebra!” säger hon entusiastiskt.

Hur det gick? Se själv i den här filmen: (och följ oss på Instagram.com/drivaeget för fler filmer från vår vardag, intervjupersoner och event)


Tadaa! Se där, ett bevis på att konsten att klara av det omöjliga ibland kan vara att verkligen tro på att det går!

PS: Om ni hör någon som på slutet påstår att man även hade kunnat öppna en dörr till hävdar Camilla bestämt att det är illvilliga rykten…