KPK är det nya värdemåttet

Helena Kubicek Boye

Publicerades: 9 februari, 2013

Hela december och januari försvann och det har varit en sådan rejält rivstart på året att jag inte ens hunnit sitta ner och skriva ett enda litet blogginlägg. Ber om ursäkt för detta, bättring ska det bli nu!

Häromveckan var jag i Stockholm för dellansering av ett stort projekt vi drivit under hösten-  efter en trevlig boulerunda följd av middag fortsatte kvällen på Sturehof. Jag mötte upp en samarbetspartner som var där med det nätverk Founders Alliance som han är medlem i (ett för övrigt mycket trevligt inspirerande gäng!) Så mycket intressanta samtal det blev och där fick jag första gången på dessa två veckor höra om begreppet KPK, Kul Per Krona.

– Vi bestämde att nu är det KPK, som gäller, sa entreprenören som avslöjade sitt nya affärskoncept som han ska ge sig in i nu när han sålt av det han drivit upp tidigare.

Jag trodde det gällde Kapital Pengar..Kapital eller något, men förklaringen av det befriande trevliga uttrycket fick mig att tänka till såklart och fundera på hur jag själv har det med mitt företagande. Som entreprenör älskar man ju att skapa ideer, koncept och utveckla, driva på, men sedan tar förvaltningsfasen vid och då kan jag säga att KPK minskar något för mig. Men sedan ökar det igen när någon ny fas tar vid.

Förra helgen kombinerade jag slalom med 5-åringen  i Dalarna med jobb och mötte bland annat upp min vetenskaplige handledare – som är min mentor i en klinisk forskningsstudie som vi ingår i. Plötsligt nämner även han KPK, och såklart börjar även vi diskutera detta utifrån dagens krassa ekonomiska vilkor, vad är lycka, vad är värde, vad är självförverkligande och vad vill du egentligen? Han ställer mig dom enklaste men bästa frågorna och utifrån KPK kan man nå långt i att fundera över ens drivkrafter och hur man använder dem bäst. Och blir en framgångsrik företagare.

Så efter två månaders frånvaro blir jag ju nyfiken, hur värderar du ditt KPK just nu?