Kungen som levde lyckligt! Det glada hjärtat lever längst

Mohammed Said

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 21 augusti, 2014

Det glada hjärtat lever längst, William Shakespeare. Jag tycker att alla människor som lever på den underbara jorden vill eller har någon gång velat ha glädje och lycka i livet. Kanske är glädje det slutgiltiga mål vi människor har i våra liv men vad betyder glädje för dig? Har du någon gång tänkt på att skapa din egen glädje i ditt och andras liv? Finner du din glädje genom arbete eller pengar? Oavsett dina mål behöver du ha någon slags glädje i ditt liv för att må bra och leva ett gott liv. Du tror oftast att om du har ett bra jobb, hälsa, partner och pengar så blir du lycklig men det kan vara tvärtom. Jag menar om du lyckas skapa glädje och lycka i ditt liv kommer din hälsa förbättras automatiskt även din relation till din partner och dina vänner. Du kanske även blir rikare och känner dig lyckligare.

För länge sedan fanns det en kung som levde ett mycket tråkigt liv och kände sig deprimerad varje dag. En dag fick han veta att det fanns en visdomsman som levde högst upp i bergen och hade en skjorta som gav glädje till den som bär den och därför var den här mannen alltid glad och lycklig trots hans fattigdom. Kungen bestämde sig för att besöka mannen och bad honom om att köpa hans skjorta och han var bered att betala hur mycket det kostade.

Kungen gick upp till visdomsmannen och frågade hur mycket han ville sälja sin skjorta som gav glädje till den som hade den på sig. Han sade du kan få den gratis jag vill inte ha något av dig, kungen tog skjortan snabbt och var förvånad över visdomsmannens gåva. Efter en vecka fortsatte kungen i sin depression och var uttråkad trots skjortan och han gick upp igen och frågade visdomsmannen ”Varför är jag fortfarande deprimerad och känner ingen glädje i mitt liv”. Mannen svarade ”Sansat när du kom till mig hade du bara fel tankar om mig!”

”Jag har aldrig varit lycklig för att jag hade en sådan skjorta utan jag är lycklig för att jag har en inre känsla som ger mig glädje”. Glädjen och lyckan ligger i att ge något till andra och inte ta ifrån andra och när du kom till mig för att ta något, tog du det och jag gav dig det därför är du inte lycklig du tog något och jag är fortfarande lycklig för att jag gav dig något.

I själva verket tror jag att det bästa sättet att skapa din egen glädje och lycka är genom att glädja och hjälpa andra. Tänk dig om du vill ha respekt, respektera andra. Söker du lycka, bör du ge lycka till någon annan. Söker du pengar, bör du ge pengar till dem som behöver det. Både vetenskapen, religion och gamla traditioner stödjer mitt påstående så kom ihåg nu att den som hjälper andra, hjälper också sig själv eller som man brukar säga, den som ror en människa till andra sidan sjön, har själv nått andra sidan sjön.