Lindas lampa var med i TV

Katarina Widoff

Publicerades: 26 oktober, 2009

Såg ni programmet på UR, det gick på söndagkvällen. Anders Anderssons program Vinna eller Försvinna.

I vintras var jag på Beutiful Business Award, ett bra event om entreprenörer. På vägen därifrån åkte jag buss och var tvungen att byta vid Västerbroplan. Det gjorde även en annan tjej med samma goody-bag som jag i handen. Då började jag prata lite med henne, Linda Krondahl.

Det visade sig att hon håller på och utvecklar en lampa för Afrika och eftersom min man Mats arbetar för ett projekt i Afrika, för att öka kunskaperna både för vuxna och barn, minska öknens utbredning, ge microlån och skapa arbetstillfällen blev jag extra intresserad av henne och hennes uppfinning. Vi hann snabbt byta kort innan våra olika bussar kom in till hållplatsen.

Sedan har vi setts lite nu och då. Jag har fått veta allt mer om hennes uppfinning och arbete för att belysa Arika och även hjälpa till med elförsörjningen som mobilladdningar och många gånger har jag med henne som ett exempel i mina föreläsningar om att nätverka och mingla – man vet aldrig vem man kommer lära känna, vem man kommer träffa härnäst. Och vissa personer är inspirerande. Som Linda.

Både Linda och jag deltog på the Swedish Dream Event i mars och när vi stod och pratade kom Anders Andersson förbi. ” Hej Anders”, sa jag, ”du måste träffa Linda, hon är så smart, hon har utvecklat en lampa som ska säljas till Afrika”.

Klart Anders blev intresserad, du som läser hans tidning vet ju att han är otroligt nyfiken på allt och intresserad av egen företagare och deras kreativitet och engagemang. Just då hade han ett projekt på gång där de letade efter entreprenörer som har idéer och produkter som behöver få lite hjälp och skjuts för att komma vidare. Ett TV-program om hur man kan coacha och hjälpa dem. Och precis just när jag presenterade Anders och Linda för varandra letade han efter ett intressant företag till, det fanns en plats kvar.

Den fick Linda och i söndags kväll såg jag programmet. Vi har något att lära av alla och jag fick mycket till livs av programmet och inte minst inspiration att vi kan göra vad vi vill – bara vi vill och är beredda att ge järnet för att komma dit.

Mål och drömmar är fantastiska och om vi bara tror tillräckligt mycket på dem så kommer de gå i uppfyllelse.

Ett sätt att nå sina mål är att bli tydligare, att berätta för andra så att de förstår vad vi önskar oss. Då kan vi få hjälp. Det är det finaste med att nätverka, att hjälpa och få hjälp. Men det ligger inte naturligt för oss alla, ibland behöver man gå en kurs för att förstå och få konkreta tips för att förstå nätverksekonomin. Vill du gå kurs hos mig, så passa på 11 november, du har allt att vinna på att nätverka. Linda vet det och många andra också.

Vi ses i vimlet! hälsar Katarina på www.komfab.se