Mercatrade.com – B2B marknadsplats i Latinamerika

Tamara Vuorinen

Publicerades: 13 januari, 2013

Intresserad av marknaden i Latinamerika? Vill du komma i kontakt med latinamerikanska entreprenörer och företag? Tack vare internet är det ganska lätt. Mercatrade – den största online B2B marknadsplatsen i Latinamerika hjälper dig att göra affärer på den spännande marknaden.

Mercatrade.com grundades av Patricia Maroday och Emmanuel Besserve 2009 i Panama. Båda de har mycket kunskap om export, import, marknadsföring och affärsutveckling. 2011 – 2012 blev Mercatrade utvald till ett av de 10 mest innovativa företag i Panama.

Via Mercatrade kan du komma i kontakt med exportörer och importörer från olika länder i Latinamerika och Karibien. På sajten hittar du mycket information om latinamerikanska marknaden. Det finns marknadsrapporter om de flesta branscher. Du som medlem på Mercatrade får ett verktyg för att marknadsföra ditt företag, hitta nya kunder och öka försäljningen.

Det finns flera skäl att registrera sig på sajten. Är du importör – då kan du se tusentals produkter i 50 olika kategorier och läsa leverantörs profiler. Mercatrade hjälper dig också att minska affärsrisken – du kan kontrollera leverantörens bakgrund på sajten innan du gör affärer. Är du exportör – då kan du visa upp dina produkter i din företagsprofil och annonsera på sajten.

Det finns ”tax free zones” i Latinamerika där företag betalar mycket låg export- och import tullavgifter. Hitta de ”tax free zones” i varje land: http://www.mercatrade.com/resources/tax-free-zones-country-by-country-in-latin-america-and-the-caribbean Vissa länder som till exempel Panama har speciella program med skattelättnader för utländska företag som vill investera i regionen.

Mercatrade är mycket populär B2B marknadsplats och under 2011 hade sajten 1,5 miljoner sidvisningar. Mercatrade’s internationella team utvecklar sajten hela tiden och erbjuder förstaklassig service för alla som vill göra affärer i Latinamerika. Det bor 572 miljoner människor i 19 olika länder i Latinamerika – en mycket stor, dynamisk och intressant marknad.