Mina bästa sommarböcker

Camilla Björkman

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 7 augusti, 2014

Jag har haft tre härliga semesterveckor i England (för bröllop), Grekland (för solsemester) och Italien (för kompishäng). Under tiden har jag hunnit plöja igenom fler böcker än under hela året sammanlagt. Härligt att äntligen få tid till att läsa!

Är du fortfarande på semester, eller vill du bara få tag på en bra bok? Här är mina bästa tips från sommarens läsning (och nej, inte en enda av dem handlar om företagande, ekonomi och annat – det får komma i höst!):

1. Margaret Thatcher – en biografi, av Gunnela Björk. Lättläst, spännande och intressant liten bok om kvinnan England älskar och hatar.

2. Jakten på Kapten Klänning av Jonas Trolle. Polisen bakom jakten på polischefen Göran Lindberg skriver en rafflande berättelse om hur arbetet gick till.

3. Kärleken är starkare än döden av Malin Sävstam. Nästan tio år efter tsunamin skriver Malin uppföljaren till sin första bok När livet stannar. Hon förlorade två barn och en man i flodvågen och boken handlar om den svåra vägen tillbaka, relationen till den överlevande sonen Axel men också om en ny kärlek i hennes liv. Oerhört gripande och en välskriven bok som ger många tankeställare.

4. Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson. En fantastisk liten bok om poeten Esters olyckliga förälskelse i konstnären Hugo Rask.

5. Lex bok av Sara Kadefors. Ungdomsbok om Lex som vänder sig emot allt vad framgång och entreprenörskap heter, men när mammans nya pojkvän Bruno flyttar in bestämmer hon sig för att hämnas och skapar en blogg under pseudonym. Kul och träffande om nya bloggenerationen.

Snart är jag tillbaka på kontoret, då hörs vi mer!

Camilla