Mina fem företag ska få all min energi

Ramona Byrö

Publicerades: 19 augusti, 2011

Jag växte upp i en familj med icke företagande föräldrar som lärde mig att ta betalt för varje minut som jag arbetar. Det är raka motsatsen till att vara företagare. Idag är företagandet absolut det roligaste jag vet och jag kommer aldrig att bli anställd igen!

Min företagarresa började då jag parallellt jobbade som säljare, anordnande event och började skaffa mig ett nätverk genom alla saker som jag gav mig på. Efter utbildningen fick jag ”starta eget-bidrag” och hade nu tagit det stora klivet att bli egen! Men affärsidén som jag hade rann ut i sanden, och nu stod jag där med ett registrerat företag utan en blekaste aning om vad jag skulle göra.

Lite så är det i dag också. För det är så som jag ser på företagandet och livet – att man inte vet var det slutar. Då blir det som roligast, spännande och utmanande!

Känner man pirret, nervositeten och oron i magen inför något då har man hamnat helt rätt, eftersom man då är på väg att lära sig något nytt. Och det är precis min drivkraft i livet – att lära sig och utforska så många människor, möjligheter och saker som det går. För jag är alldeles för nyfiken för att inte titta bakom dörren.

Nu har jag totalt fem företag som jag kommer att lägga all min energi och kraft på tillsammans med mina delägare, och för första gången vet jag vad jag vill göra! Men hjärnan kommer aldrig att sluta fundera, tänka och komma på nya möjligheter för det är så man håller den levande:)

Hur det går för mig och mina företag och vad jag tänker kring företagande återkommer jag till här i min nya blogg på driva-eget.se. Jag ska berätta hur en ung företagares vardag verkligen ser ut och vilka fantastiska roliga och mindre roliga saker man är med om.
Ramona Byrö