Mina tre råd för att få fler kunder

Max Söderpalm

Publicerades: 27 april, 2009

Välkommen till mitt första blogginlägg på Driva Eget. Jag är författare, virituell säljcoach och egen företagare.

Med den här bloggen vill jag vara din vän på intäktssidan. Jag vill hjälpa dig att få fler kunder och ge dig goda råd och konkreta tips.

För visst håller du med mig om att det är viktigt att vi som är egna företagare håller koll på att det hela tiden kommer in nya jobb, order och beställningar?

Har du tänkt på att det här med att skaffa fler kunder handlar mycket om tre saker?

  1. Att prioritera så att du har tid att sälja. Det kan vara nog så svårt med tanke på allt du måste fixa som företagare. Har du svårt med tiden? Prova att boka in ”säljtid” i kalendern. Dagar eller halvdagar som du viker för att kontakta nya kunder.
  2. Att säga rätt saker när du pratar med kunder. Tänk igenom så att det du säger när du säljer faktiskt blir så bra som det du tänker. Hur vill du att en ny leverantör till ditt företag skall göra för att få dig att vilja köpa? Tänk så. Gör sedan ditt eget genomtänkta säljupplägg och träna in det.
  3. Att inte ge upp även om det går trögt. Det kan kännas hopplöst när du har gjort en stor ansträngning för att skaffa en ny kund och du får ett nej. Tänk på att alla företag måste ha sin ”nejhög”. För varje nej du får ökar chansen att du får ett ja. Dessutom kan det faktiskt ibland vara bra att kunden säger nej. Mer om det nästa gång.

Jag träffar många företagare när jag är ute och föreläser om hur man ökar försäljningen även om marknaden är svajig. Här på bloggen kommer du få läsa om spännande människor jag träffar. Och hur du gör för att få fler kunder.

Mer info om mig och massor av säljtips hittar du i senaste numret av Driva Eget eller på min hemsida www.soderpalm.se.