Minska övervikten och få en mängd effekter på köpet.

Lisbet Olofsson

Publicerades: 28 april, 2010

Ju TYNGRE du är i kroppen desto sämre syreupptagningsförmåga kan man ha. Många frågar sig vad kondition har med jobbet att göra eftersom det är kompetens man faktiskt efterfrågar.
Men det är inte bara musklerna som behöver syre utan det behövs syre till hjärnan för att kunna tänka.

Ju bättre trimmad din kropp är på att forsla runt syre i hela kroppen och knoppen desto bättre kan du använda både din hjärna och din kropp.

Det är svårt att bevisa för en motsträvig företagsledning att friskvård lönar sig i långa loppet. Många förstår bättre sifferspråket och att man ”räknar” hem satsningen. Vikt är ett bra mätbara mål som är lätt att följa upp.

Minska övervikten och få en mängd effekter på köpet. Människor förstår vikten med att motionera, sköta om sig själv, träna sinnet och hjärnan för att få en hållbar viktminskning som bevaras hela livet. Med rätt redskap och verktyg så höjs effektiviteten.

Kompetensutveckla företaget på ett nytt och hållbart sätt. Optimera företaget genom att ge personalen de bästa förutsättningar att orka arbeta effektivt under en hel dag. Ett hållbart företag har personal som tycker om sitt jobb, känner att de gör det bra, är friska, orkar ha koncentration och motivation för att vara skärpt under en hel dag på jobbet.

Nästa fråga är:
Hur gör man för att få en hållbar viktminskning som fungerar?
Hitta ett vinnande koncept som bygger på stor erfarenhet av både kunskap, erfarenhet och möten av kunder av olika slag i olika branscher.

Ett koncept som inte bara bygger på att gå ner i vikt utan största fokus ligger på en gedigen livsstilsförändring. Det bör baseras på att förändra sitt ätbeteende, relation till mat och andra människor eftersom det ligger till grund för ett långt, friskt och hållbart liv.

Det är viktigt att förstå att flera års ätande har gett övervikt, besvär och sjukdomar. Att förändra flera års beteenden måste få ta tid och görs inte på några månader. Erfarenhet visar att processen tar ungefär ett år med individuellt stöd och gruppcoaching tillsammans med en egen hälsocoach.

Tillsammans med små föreläsningar, material, medlemstjänster på nätet blir livsstilsförändringen och viktnedgången en hållbar utveckling som består hela livet.
 

Lisbet
HälsoZam