Misstag 1. Alla ägg i samma korg

Helena Kubicek Boye

Publicerades: 13 juni, 2011

Lisa har drivit ett familjeföretag med sin man under närmare 35 år. De tillverkade en produkt inom bageribranschen och företaget utvecklades till att de kom att ha 10 anställda och en mindre tillverkningsfabrik.

Under en period hade de bara en kund, den största på marknaden. Det gjorde företaget mycket starkt och bärkraftigt under en kort period men också mycket sårbart.

Företaget fick ett urdåligt förhandlingsläge och var beroende av sin kund i rädsla över att förlora kunden. Misstaget var att de lagt alla ägg i samma korg.

De fick steg för steg arbeta på att hitta fler kunder, och efter ett tag hade de kvar den stora men kompletterat med ett par medelstora kunder. Nu hade de byggt upp en helt annan trygghet. Det var klokt för rätt var det var hade deras första stora kund tecknat avtal med en annan leverantör.

Även jag har haft perioder under mitt företagande där inkomsten vilat på ett enda avtal eller en enda kund. Då är man mycket sårbar och plötsligt kan man stå helt utan intäkter om denna enda kund väljer att hoppa av.

Så även om du har en gigant till kund så bör du trygga ditt företag och dig själv genom att: göra så här:

1. Skaffa fler kunder inom ditt fält som breddar ditt kundunderlag.

2. Analysera om du kan ha kunder som ”gränsar” till din verksamhet, exempelvis har du en viss kompetens eller produkt som ligger lite utanför ditt expertområde, testa om du även kan sälja in den här så du har fler ben att stå på. Som kan restprodukter från din tillverkning skapas till något som också kan bli en produkt?

3. Om du säljer lokalt, prova regionalt? Säljer du svenskt, kan du även sälja internationellt? Säljer du i butik? Kan du komplettera med webbutik?

 

//HKB

Skicka gärna in förslag på fler misstag till mig så kommer du in på min lista!!  Gör det som en kommentar nedan eller direkt till mig  hit: contact@kubicekboye.com