Misstag 12: Gör inte fel när det går bra

Helena Kubicek Boye

Publicerades: 13 januari, 2014

Nyligen fick vi bloggare ett mail där vi fick reda på vilka av oss som var mer eller mindre besökta och jag hamnade inte helt oväntat i botten. Och först tänkte jag att det var ju inte så konstigt, för jag har ju inte varit speciellt aktiv här. Men sen började ju tävling – och entreprenörsmänniskan i mig se detta som en utmaning. Man har ju inte förlorat förrän man gett upp, eller hur! 😉

Så oavsett tävling eller ej med mina duktiga och aktiva medbloggare här på Driva Eget så har jag ett syfte med min blogg som jag ännu inte slutfört, så därför tänker jag nu bli en en mer aktiv bloggare.

Det misstag jag tänkte ta upp idag är kanske ett av de största man kan göra och som jag fått höra flera företagarkollegor göra. Det handlar om att när det går bra så tar man detta för givet och slappnar av, tänker att ”nu rullar det på”, kanske tar ut lite mer i lön, slappnar av eller tänker inte framåt. Men det är ju dessa bra perioder som avgör om du kommer hålla i längden eller inte. Det är när kassaflödet är positivt som du ska gå till banken och förhandla och diskutera eventuella nya krediter. Det är när det går bra ev nya investerare eller delägare kan vara intresserade av att gå in eller det är ju när det går bra som du ska satsa i rätt riktning. Istället för att när det sedan är tomt i kassan försöka gå till banken, hitta kapital eller försöka satsa dig ur en eventuell kris.

Så har du lite flow, glid inte på detta utan använd flytet smart och bli ännu starkare.