Misstag 15: Visionen skymmer vardagen

Helena Kubicek Boye

Publicerades: 17 februari, 2014

Häromdagen träffade jag en person som alltid inspirerar mig med nya tankar, idéer och teorier. Han berättade om en modell inom coachning och beteendförändring, som låter så självklar och enkel, men ändå har de flesta av oss inte förstått den. Jag kommer i fortsättningen använda detta perspektivet istället för det omvända. Och det går verkligen att applicera på oss egen-företagare.

I jakten på ekonomisk framgång, visioner och mål hamnar man lätt i ett glapp med verkligheten som gör att vi faktiskt missar verkligheten och vad den innehåller. Verkligheten innehåller EN VARDAG. Det är vår vardag hela vårt liv egentligen handlar om. Så istället för att du ska utgå från din vision, mål, drömmar eller delmål, vad du nu satt upp så utgå istället för DEN PERFEKTA VARDAGEN. Det ska vara en realistisk vardag som får dig att må riktigt bra. Drömde du som föreagare om frihet, då är det frihet i din vardag du ska hitta, inte vänta på ekonomisk frihet som väldigt få personer kommer vara villiga att gå hela vägen för att uppnå. (Hörde dessutom av samme person att genomsnittsåldern för att bli ekonomiskt oberoende är typ kring 50 år, och då har man kanske gett sitt liv i 15 år för detta.)..det gäller att välja rätt här, det gäller att välja så du får det du vill i din vardag. Och det är väldigt konkret till skillnad från en vision.

Tänk så här.

  • Hur vill du vakna?
  • Vad vill du vakna till?
  • Vem vill du vakna med?
  • Vad gör du när du går upp?
  • Vad äter du och gör du något annat, tränar?
  • Hur tar du dig till jobbet, var jobbar du…osv…tills du lägger dig
  • Vilka tankar har du när du ska somna?

Genom att måla upp bilden av den riktigt bra vardagen i ditt liv kommer du garanterat bli mer nöjd med varje dag än att leva för mål som kanske inte slår in förrän om femton år om de alls gör det. Tänk vad många dagar du missat då i jakten på en dröm.

Jag jobbar nu på att forma min vardag så att den givetvis såklart inte går i klinch med in vision men att jag lever varje dag och har upplevelser varje dag som gör mig tillfreds stark och uthållig.

TIPS!

www.gatudrommar.se