Möte med affärsänglar – Hur coolt är inte det!

Ramona Byrö

Publicerades: 17 maj, 2013

Att starta ett företag och få tummen ur, det är för många ett oerhört stort steg och beslut i livet. Jag vet själv av egen erfarenhet och hur länge jag funderade, fram och tillbaka.

Men det är väl så att tankarna ska få ha sin process för att man mentalt ska vara redo när väl dagen faller in, eller?!

Näää så tror jag faktiskt inte att det är. Ju tidigare du startar, ju framgångsrikare, mer erfarenheter och bättre rustad är du, det är min summering när jag tittar bakåt och ångrar att jag inte tog beslutet tidigare. Jag har startat ett par företag under dessa 5 år som har gått. Vissa gick bättre än andra och mina erfarenheter väger upp mer än vad det stod på sista raden i bokslutet. När jag tittar bakåt inser jag oxå att mina företag har berett den väg som jag idag går på.  Oavsett hur länge man tänker, förbereder, räknar, skissar, funderar så kommer det aldrig bli exakt det som man hade trott. Så var det iaf för mig.
För 5 år sen skulle jag starta ett AB som skulle bygga konceptet Drive Thru och servera sallader, baguetter, pajer, husman mm. Men så blev det inte. Jag startade en enskild firma, blev konsult och jobbade på turistbyrån hela sommaren. Anledningen till att jag hamnade just där var att året innan hade jag praktiserat på Turistbyrån och VD:n hade tyckt att jag gjort ett bra jobb och ville ha tillbaka mig. Och eftersom jag då hade startat en enskild firma blev det på konsultbasis 🙂 Mitt allra första uppdrag som egenföretagare!

Under tiden på Turistbyrån fick jag en ide om att arrangera ett stort julfackeltåg och eventet blev en succe. Detta gjorde att lokal befolkningen fick upp ögonen för mig. Ett företag som hade levererat produkter till eventet ville träffa mig, det mötet ledde till vidare diskussion och 1 år senare startade vi ett företag tillsammans. Hur coolt är inte det!

Detta exempel ovan var bara en av flera händelser och den visar en tydlig röd tråd som syns i alla mina projekt/företag – det ena leder till det andra som leder till det tredje som leder till det fjärde som leder till det femte som leder till det sjätte…. Jag kan garantera Er att det aldrig tar slut…frågan är bara var, vem, hur, när, vart tråden leder i framtiden och det är bara DU som håller igång den.

 

Så vad gör man då för att komma in i den röda tråden som följer med längs hela vägen?!

– BEVISA, GENOM ATT GÖRA NGT INNAN DU SÄGER ATT DU KAN GÖRA NGT.
– VÅGA GÖRA SAKER UTAN ATT TA BETALT!
– VÅGA SATSA!

Idag har jag säkert kommit upp till det 16:e som nu leder till det 17:e…där jag nu ska träffa riskkapitalister som är intresserade av att köpa aktier i ett av mina bolag. Hur coolt är inte det!

Från att ha genomfört de ena, som ledde till det andra osv….så fortsätter nu min resa framåt och jag ser med spänning fram emot den 18:e som leder till det 19:e osv…
Men glöm inte, att det är först genom att göra ngt som leder dig vidare!

 

Härligt med kreativitet ute i butikerna – Min bror håller en chockladboll, som väger 500g och inköpt på Coop.
Ja, varför inte? Onödigt?, äckligt stor? men ganska roligt:)