Mycket pyssel, sådant som bara måste funka

Hanna Brodda

Publicerades: 10 september, 2009

Det blir verkligen en ny fas med ens företag när man väl slagit upp portarna för kunderna. Mycket ska testas, man flyttar runt sina varor i butiken och inlärningskurvan är brant. Det är spännande, men samtidigt längtar jag efter att vissa av de där bitarna ska vara på plats. Jag vill jobba på nu med det som jag kan och är intresserad av, som fick mig att vilja starta just det här företaget. 

Å så fick jag inte alls det. För mig som har en mediesajt börjar vidareutvecklingen innan den första versionen är helt klar. Snart kommer Dina mediciner 2.0, lät det som i dag på mötet med teknikerna.

Än så länge är jag nöjd med mitt publiceringssystem Drupal. Det är programmet där hemsidan ska publiceras. När det gäller media är publiceringssytemet viktigt. En ”mediahemsida” ska så småningom innehålla ett enormt arkiv, det blir uppdateringar flera gånger om dagen, många texter ska hanteras, de flesta med bilder och småtexter som ska länkas fram och tillbaka. Om man jämför med en vanliga webbplats där företaget presenteras, kanske medarbatarna och sedan kontaktuppgifter bilr kraven mycket annorlunda.  

Så fort jag bara har en marknadsavdelning, en tekniksupport i huset jämt, en VD, flera kolleger, en fin lokal, en hr-människa, ett skyddsombud, en ekonomiavdelning, en säljavdelning och en affärsutvecklingschef så kommer det att bli så mycket mer tid över att göra det jag vill. Nu är jag inte bara ironisk, vissa av de här funktionerna är på väg in. Lite outsourcing, lite inhousing, envishet och osannolik tur verkar lösa det utan att behöva bygga en  multinationell koncern först. Vi får väl se.

I morgon, hur teknikstruligt det än är, åker jag till stockholmsmässan Ett gott liv. Karolinska Institutet har flera föreläsningar som kommer att intressera mina läsare.