Nån som kan hjälpa mig få en mentor, var frågan…

Katarina Widoff

Publicerades: 22 juni, 2010

För ett par månader sedan fick jag ett meddelande via LinkedIn, en av mina nätverkskompisar där skickade ut till sitt kontaktnät att hon önskade få en mentor.

Eftersom jag vet att det då fanns ett mentorprogram som letade adepter skickade jag lite kontaktuppgifter till henne och med uppmaningen att ta kontakt och att det säkert kommer ordna sig.

Idag åt vi lunch och hon har fått en mentor som hon är mycket nöjd med, nu ska hon fokusera!

Frågan hade hon skickat till 20-30 personer, så många som man kan välja att skicka en fråga till i deras datasystem och hon fick 10 svar. 9 stycken med att ”jag ska hålla ögonen öppna” eller liknande. Det enda som hade någon substans var mitt, med en kontakt att gå vidare mot målet med.

Det gav utdelning. Tänk så roligt att kunna få hjälpa till (jag hjäpte ju inte bara en person, utan fler eftersom mentorprogrammet hade poängterat att de vill hitta bra kandidater att bygga verksamheten kring, och då både mentorer och adepter).

Sociala medier ger verkligen nätverkandet nya möjligheter, men det är bara en datavärld, motorn består av dig och mig och vad vi gör av möjligheterna.

Vi ses i vimlet, hälsar Katarina på www.komfab.se