När silvertejpen löste telefonkrampen

Max Söderpalm

Publicerades: 9 maj, 2012

Tvärtomturnén är nästan slut. Ännu en gång har det varit helt fantastiskt att träffa alla härliga läsare. Tillsammans har vi lagt en helkväll på tre av livets höjdpunkter.

Att våga tro på sina egna idéer, stänga gnällhörnan och att öka försäljningen snabbt.

Under föreläsningarna får deltagarna vara med och komma med tips hur man ska göra för att verkligen lyckas. En uppskattad övning är den som hjälper oss att vinna säljstarten och göra att varje dag startar bra.

Och nu har det hänt igen. Senast i Sundsvall fick jag en berättelse av en av deltagarna som jag bara måste ge dig också. Så här sa han:

”Vi hade fått ny försäljningschef på jobbet och för att han skulle ta reda på hur han kunde hjälpa mig att bli bättre ville han sitta med en förmiddag och lyssna när jag bokade möten. Han sa så här:

– Idag kommer jag bara sitta med, helt tyst, för att höra vad du säger och se hur du jobbar.

– Men, ska jag inte få några tips?

– Jodå, men först vill jag lyssna, sedan tänka över natten, så får du feedbacken dagen därpå. Så sitter jag med dig då också, när vi tränar på det jag föreslår.

Så hela första förmiddagen satt chefen tyst som en mus på mitt kontor och gjorde anteckningar. När det drog mot lunch frågade jag honom nyfiket:

– Finns det inget du kan tipsa mig om nu?

– Vi tar det imorgon, sa chefen.

När jag kom till jobbet dagen därpå hade jag ingen aning om vad som väntade mig. Men utanför mitt rum stod redan chefen och väntade. Med sig hade han en rulle silvertejp.

Han sa:

– Ditt stora problem är inte vad du säger till kunderna, det är allt det andra du gör ISTÄLLET för att ringa kunder. Men det ska vi lösa idag.

– Ok, hur då?

– Ta hit din hand. Nu tejpar jag fast din hand i telefonen, så att du inte kan släppa den. Och när du bokat tio möten tar jag loss dig. För då får du lunch. Du bestämmer hur lång tid det ska ta.

Så där satt jag hela förmiddagen med handen fasttejpad i telefonen.
Du kanske undrar hur det gick?

Jag har aldrig ätit så tidig lunch som den dagen. Jag ville ju inte att någon skulle se att jag var fasttejpad så jag slutade tramsa mellan samtalen och ringde så fort jag kunde.”

Bara ett av många tips hur du kan komma över din telefonkramp.

För nu är min fråga till dig:

Vad ska få dig att lyfta luren så snabbt som du borde?

En sak är i vilket fall som helst helt säker. Om du lyckas lösa din telefonkramp och bara ringer istället för att sitta och göra annat mellan samtalen.

Då kommer du få det du helst vill ha:

En snabb försäljningsökning. Med eller utan silvertejp!

Allt går!

– Max

PS. Bruce Kings nya barnbok Så blir du en Superbjörn beställdes av mer än 1000 personer på fem dagar. Den hjälper barnen att förstå att ALLT GÅR och att inte lyssna på vuxna som säger ”Det går aldrig”.

Ta chansen att träffa och höra Bruce King på Polstjärnan i Stockholm den 21 maj och beställ boken om Tryggve Superbjörn till ett eller flera barn du känner.