Ni hao!

Carl Svahnström

Publicerades: 22 juni, 2010

Efter att ha läst boken ”7 habits” blev jag otroligt inspirerad att pröva på en ny metod som författaren kallar ”Daily private victory”. Metoden går ut på att i en timma om dagen ägna sig åt aktiviteter som hjälper dig att öva in nya goda vanor. Timmen är helig och under den stängs all kommunikation av, glöm facebook och mobil.

För min del har det inneburit att jag varje morgon innan jag börjar mitt arbete med Snorisarna, spenderar en timma på två aktiviteter som är viktiga i mitt arbete. Den första halvtimmen lägger jag på att modellera i ett 3D-program. Jag har redan haft mycket nytta av dessa kunskaper vid presentationer av design- och reklamlösningar samt butikskoncept. Min andra halvtimme lägger jag på att studera Kinesiska.

Jag tror jättemycket på Kina och eftersom jag vill lägga produktionen av min produkt där vill jag gärna också vara delaktig i diskussioner kring hållbarhet och rättvisa i landet. Jag vill också kunna kommunicera med mina leverantörer för att säkerställa att allt går rätt till.
I mitt fall när jag bygger ett företag från grunden med en affärsidé som inte finns på marknaden sedan tidigare finns givetvis många osäkerhetsmoment i varje skede. Då kan ibland horisonten vara lite suddig.

Med mindre projekt ser man ofta resultaten snabbare och det kan vara skönt att känna att man gör framsteg hela tiden. Ungefär som när man åker moped på en skogsstig, känslan av hastigheten är mycket högre än om man skulle åka moped på motorvägen. Ja ni hajjar. Det finns inget bättre än att starta dagen än med aktiviteter som är roliga, motiverande och dessutom ger dig massor av energi.

Jag har precis träffat en kille från Kina som heter Yi. Han har lovat att öva med mig och eftersom han vill lära sig svenska så vi är en perfect match.

Zai jian!

Rosetta stone är ett roligt sätt att lära sig språk på.