Nominering piggar upp

Hanna Brodda

Publicerades: 4 oktober, 2010

Vet ni vad, jag har vunnit högsta pris. Alltså inte vunnit riktigt, men blivit nominerad till att kanske vinna högsta pris i den prestigefyllda tävlingen Beautiful Business Award som delas ut av Price Waterhousecoopers och kvinnonätverket driftig.nu.

Det är liksom coolt på något sätt.

Någon tycker att jag är en bra förebild och att jag kan inspirera. Vad fint av någon att tycka det. Jag blir så glad.

Tävlingen har klasserna Årets företagerska, Årets tjänsteutvecklare och Årets uppstickare och jag vet inte riktigt vilka kriterierna är, ska klicka mig runt på deras hemsida och se om jag förstår det. Högsta pris är 50 000 kronor och en enorm prestige förstås, marknadsföring och gratis konsulttimmar från tävlingsgrundaren.

Vet ni vad jag tänker, att det är mysigt att Sverige är så litet, att det går att starta företag och bli nominerad till en cool tävling utan en miljard i mrknadsföringsbudget. Inte för att förringa varken mig själv eller Sverige eller tävlingen, men ni hajjar vad jag menar. Det är trivsel helt enkelt. Man gör något och så gör inte hundratusen andra samma sak och det finns egentligen ingen konkurrens. Bara öppna famnen. Folk är helt enkelt tacksamma för att man orkar göra något för en så liten marknad, på ett så litet språk som svenska.

Det är nog bra med en företagartävling för kvinnor också. Klart att det ger reklam för företaget som hittat på den, men det är smart påhittat. Mer sådant! Kvinnor behöver uppmuntras att starta företag och det är kul som kvinna att se när andra kvinnor kämpar på och får sitt företag att fungera. Att kvinnor kan generera värde, mycket värde. De är kul och bra om hela världen och Sverige och alla riskkapitalister får det pedagogiskt presenterat i form av en tävling. 

Nu hoppas jag att man blir inbjuden att mingla omkring med massa coola brudar som driver eget.

Psst! Vet ni, nu har jag klickat mig runt på tävlingens hemsida och jag har inte full koll ännu, men det går bra att nominera sig själv ser det ut som så det tycker jag att ni ska göra. Här gör ni det.

Vi ses på prisutdelningen!

Hanna Brodda som driver nättidningen Dina mediciner