Nu ska jag äntligen få konkurrera med McDonalds!

Ramona Byrö

Publicerades: 2 september, 2011

Vilken klockren affärsidé, sälja ”vanlig mat” genom drive thru. Varför ska Mcdonalds och alla de andra hamburgerkedjorna ha ensamrätt på denna fantastiska service. Nu är det dags att konkurrera ut dem och kunna erbjuda sallader, mackor, paj, husman, baguetter, soppor, vegetariskt, fisk och kött genom en driv thru lucka.  Jag hade äntligen fått en affärsidé som kändes så j-kla bra och ville nu göra allt för att få igenom min dröm och öppna den första i Sverige. Men var börjar jag, allt finns ju i mitt huvud.

Jag googlade på internet och såg att det fanns nyföretagarträffar i Uddevalla för dem som ville veta lite mer om att starta eget. Jag anmälde mig till en sådan och tyckte det skulle bli riktigt spännande. Under 3 h fick vi bra information om hur man går tillväga samt material att ta med oss hem.
 

Jag började direkt skriva min egen affärsplan som fick namnet: Björnhuset AB – Vi säljer inte snabbmat, men vi serverar mat snabbt.
Bakgrunden till namnet, Björnhuset, var att 3 stycken stora livsmedelsföretag skulle flytta in till Färgelanda kommun i gamla bilindustrilokaler. Kommunen hade nu tagit steget att gå ifrån bilindustri till att satsa på mat industrin. För egen del var ju detta klockrent, tänk att få samarbeta med dessa företag och eventuellt få med dem som delägare där vi säljer lokala råvaror, vilket också var (är) en stor utveckling, där alltfler människor väljer mat ifrån sina egna hemtrakter. Detta gjorde min affärsidé ännu mer unik! Tänk att få köra in och beställa en stor paj till hela familjen som är tillverkad av lokala ingredienser. Coolt!

Fortsättning nästa vecka…