Nu startar vår jakt på fakturaskurkarna

Anders Andersson

Publicerades: 15 juni, 2011

Nu kan jag inte hålla mig längre – jag måste spy ut min galla även här på sajten mot de fakturaskurkar som jag och andra skrivit om i det nummer av Driva Eget som kommer till prenumeranterna under torsdag/fredag.

På omslaget, som du ser här intill, river jag en bluffaktura som Driva Eget fått av blufföretaget nummerupplysningen.se.

Sådana fakturor, som enligt det finstilta egentligen är erbjudanden, kan vi riva utan vidare. Andra som kommer efter det att du fått ett skojarsamtal ska du skriva ”bestrida” på och skicka tillbaka.

Allt om hur du hanterar skojarna och hur du går till motattack mot dem skriver vi om på nio sidor i det nya numret. Vi har engagerat Anders Nyman, en orädd journalist som i tio år kämpat mot skojarna.

Han har kartlagt elva skojarmetoder och visar hur vi ska bemöta dem, och han har slagit hål på tre hot som de kommer med. Det är inte så svårt som många tror att få rätt mot dessa skurkar.

Nu när semestern närmar sig och vi sliter hårdare än någonsin i våra företag slår skojarna till. De försöker stjäla både vår tid och våra pengar.

De ringer till oss och låtsar att vi har ett abonnemang som rutinmässigt ska förlängas eller att de ska skydda våra hemsidor från inkräktare som inte finns. En del av dem skickar bluffakturor och försöker få oss att betala av slentrian.

När vi äntligen kan ta semester försöker de lura våra anställda.

Men nu får det vara nog! Faktuaraskojare och telefonskojare måste sättas dit!

Det ska vi på Driva Eget hjälpa till med. Vi tänker jaga skurkarna med blåslampa tills de slutar upp med sitt skojeri.

Vi ska också hjälpa dig att sätta hårt mot hårt och försöka få politikerna att skärpa lagarna.

Starten kommer med vårt nya nummer. Men även här på sajten pågår jakten – med nya artiklar varje dag den närmaste tiden.

Och på Facebook har vi startat sidan Stoppa fakturaskojarna. Gå in och gilla den nu här.

Vi måste gå ihop många för att lyckas sätta dit skurkarna. Vi behöver din hjälp för att få stopp på skurkarna och för att få politikerna att fatta att lagarna måste ändras.

Skriv vad du tycker också i kommentarfältet här nedan.