Nu vet jag hur man sätter effektiva mål för 2014

Anders Andersson

Publicerades: 4 januari, 2014

Att sätta upp mål för 2014 med en metod som kallas TTT (tydligt – tändande- tidsatt). Vi skrev om det på tio sidor i senaste numret av Driva Eget.

Jag är ärligt talat lite tveksam till om sådant verkligen fungerarar i praktiken. Men nu vet jag – det fungerar. Vi har testat det själva här på Driva Eget, under nye chefredaktören Camilla Björkmans handfasta ledning med hjälp av whiteboard enligt bilden ovan. Och vem kunde bättre än hon kunna leda övningen – det var hon som skrivit artikeln och intervjuat målexperten Malin Boström.

Hon kallade till möte sista fredagen före jul. Det var en väl vald dag för den som vill ta vara på personalens tid, eftersom hon visste att vi då antingen själva ville ta ledigt eller att våra kunder var oanträffbara för affärer.

  1. Vi började enligt steg ett på sidan 12 att diskutera långsiktiga övergripande mål för Driva Eget – nya affärsmöjligheter med vårt koncept, hur vi ännu mer ska kunna hjälpa läsare och kunder och vad detta för med sig i ökad omsättning och personalresurser.
  2. I steg två analyserade vi läget 2013.
  3. I steg 3 vad vi ska fokusera på 2014. För oss är fokus ständigt samma – att så bra som möjligt hjälpa våra läsare, webbesökare, annonskunder och andra former av kunder.

Utifrån detta satte vi upp mål. Vi som inte läst artikeln så noga kom med förslag om att vi skulle öka antalet webbesökare, hålla fler event och öka annonsförsäljningen.

Men Camilla var inte nöjd. Hon hade satt sig in i TTT-metoden och krävde tydligare och mer detaljrikare mål som också sa när i tiden vi skulle klara målen.

Vi kom tillsammans fram till fem tydliga och konkreta mål, som vi alla stod bakom. Men hur de ser ut håller vi för oss själva tills vidare. Ni läsare och webbesökare kommer att märka av dem så småningom. Den gemensamma nämnaren är att vår aktivitet kommer att öka ordentligt på olika sätt under ett GOTT NYTT 2014.

Men hur fick vi då målen ”tändande”?

Det han Camilla aldrig med att utveckla under de effektiva och intensiva fem timmarna denna fredag. När vi slutade klockan 17 lovade hon att återkomma till belöningar som skulle utdelas när vi självklart skulle uppnå våra mål.

Detta väntar vi med spänning på. Till dess önskar jag er alla ett framgångsrikt 2014 och rekommenderar er med stort allvar att använda TTT-metod i senaste numret.

Läs HÄR om hur två killar från Umeå använda metoden när de bestämde sig för att minska sin arbetstid från 60 till 15 timmar i veckan.