Nu vill jag också göra business via LinkedIn

Helena Kubicek Boye

Publicerades: 28 mars, 2012

Jag har använt facebook ett längre tag, där har jag precis som de flesta andra ett par hundra ”vänner”. Några känner jag väl och några är jag bekant med och andra vet jag vem det är via namn och vise versa. Jag gör statusuppdateringar som mestadels gäller det jag jobbar med och lite kring mina intressen. Det privata och personliga har jag valt att lämna utanför, kanske tråkigt, för förmodligen är det just detta som är poängen med Facebook.

Egentligen borde jag nog heller passa bättre på Twitter eller LinkedIn. Och just LInkedIn lockar mig just nu lite mer. För häromdagen pratade jag med en kollega som sa att jag måste börja jobba mer med LInkedIn, ”där sker business förstår du!”. Detta skrivs även om på Driva Eget ser jag. Så nu vill jag börja lära mig och engagera mig i LInkedIn, men om sanningen ska fram har jag lite svårt att navigera mig runt, förstå hur det fungerar, varför detta ska vara så bra? Jag ser att man kan lägga till kontakter, söka efter kontakter, skicka meddelande till varandra och skriva omdömen.

Men hur gör man business via LinkedIn egentligen. Hur gör du? Jag vill lära mig mer. Skriv i min blogg så lär vi varandra.

Och bli min vän på LinkedIn så kan vi börja skicka meddelande till varandra i alla fall 🙂 och en dag blir det kanske business av det!