Nyckeln till ett bättre liv

Mikael Espenkrona

Publicerades: 31 augusti, 2010

Efter mitt livs längsta ledighet är jag nu tillbaka i vardagen igen och känner vinddraget i håret när dagarna rusar fram med nya spännande utmaningar.

Det har varit en fantastisk sommar, lång, varm och fylld med såväl kvalitativa upplevelser som viktiga påminnelser, varav en av de viktigaste är att vara rädd om min tid.

I en av mina tidigare bloggar rekommenderade jag er att se mer tecknad film för att bli en bättre chef – ta ledigt, få perspektiv, prova nya vinklar, utmana dig själv.

Budskapet är ganska tydligt och rakt på sak men själva den underliggande tanken i den bloggen handlar om att alltid vara närvarande i stunden.
Då är du alltid på rätt plats vid rätt tillfälle, med rätt energi och fokus, för att kunna ta emot och tolka de utvecklande tecken, signaler och möjligheter som ständigt cirkulerar omkring dig.

Jag har på kort tid sett två kanonfilmer.

Först tog jag till mig den sanna berättelsen om ”The Freedom Writers”, som handlar om en ung lärares förmåga att med hjälp av Anne Franks Dagbok vinna förtroendet hos en skolklass bestående av ärrade gängungdomar i hatets USA och använda den tilliten till att skapa en lika osannolik som hoppgivande sammanhållning mellan dem.

Ditt liv är ditt eget – du och ingen annan bestämmer vad du vill göra av det!

Häromdagen såg jag sedan en fantastiskt stark svensk/dansk film, Efter Bröllopet”, med Rolf Lassgård och Mads Mikkelsen i två väldigt starka rollprestationer.

Aldrig tidigare har jag reagerat så kraftigt, (tårarna forsade längs mina kinder), på hur brutalt livet kan vara och hur viktigt det faktiskt är att verkligen leva varje dag av sitt liv, att genomföra små och stora drömmar och fokusera på det som ger guldkant i vardagen.

Livet är inte de dagar som går utan de dagar du minns, sa alltid min kloka farmor.

Rolf Lassgårds karaktär påminner oss om att vi inte får några garantier om hur många dagar livet består av. Därför måste vi använda varenda en av de vi får så klokt vi kan, så att vi alltid är på rätt plats vid rätt tillfälle med rätt energi och fokus.

Det har varit en fantastisk sommar, lång, varm och fylld med såväl kvalitativa upplevelser som viktiga påminnelser, varav en av de viktigaste är att vara rädd om min tid.

När någon säger att tiden är dyrbar, glöm då inte att värdesätta det på rätt sätt för

tid är INTE pengar – tid är ditt liv som passerar!

Vi hörs snart igen!
/M