Olikheter stärker oss som businesswomen.

Lisbet Olofsson

Publicerades: 1 oktober, 2009

typ A och typ B
Jag är rätt manlig i mitt sätt att vara, bryr mig inte så mycket om kläder eller utseende, rak på sak med inga krusiduller. Jag har mest ett typ A beteende. Snabba beslut, inte så mycket tvekan, pratar och rör mig fort, vill ha ordning och reda och vill att saker ska hända NU.

Jag har saker och ting färdiga i tid och är oerhört strukturerat och rätt stel. Bra ibland men väldigt dåligt i de fall när saker och ting inte blir alls. Har arbetat, lagt ned tid i onödan och för mycket tid.

Min kollega är en avbild av den generellt kallad kvinna uti fingerspetsen, välmålad, snygg i håret, välklädd. Hon är mjuk i sitt sätt att vara och vänar väldigt mycket om den enskilda personen. Hon har mest ett typ B beteende , hon vill fundera och tänka efter, ger sedan ett bra och eftertänksamt svar som sällan behöver ändras på. Pratar mer långsamt och har inte bråttom.

Kollegan har färdigt kvällen före – sent. Bra ibland men dåligt när det gäller viktiga och betydelsefulla affärer. När det ska förhandlas ”kritstrecksrandigt” och inte utmålande.

Vid insälj eller förhandlingar så striktar jag upp henne när hon svävar iväg i metaforer och liknelser och tappar bort sig. När jag blir för kritstrecksrandig, får extra skärpa i rösten och rynkar ögonbryn kommer hon in som en frisk fläkt och mjukar till, målar upp och ramar in på ett fantastiskt sätt.

Vi är ett vinnande team och vi vinner mark när vi har utbildningar.

Skillnaden på oss är att om vi ska ha förmiddagsfika så bestämmer jag utan att fråga någon.
– Förmiddagsfika klockan 10.00!

Min kollega börjar med att fråga;
-När tycker ni vi ska fika, har ni några förslag?

Sedan tar det en halvtimme innan man kommer fram till klockan tio vilket vi har BÅDA kommit fram till tar för mycket tid av all annan tid.

Det blir lite grann som om vi befann oss i ett krig skulle kollegan fråga;
 - Ska vi anfalla till vänster eller höger idag? Vad tycker ni?

Har vi en grupp som vi utbildar så gillar halva gruppen mig mer och den andra gruppen henne mer. De som har samma beteende som jag – gillar mig, de som har samma beteende som min kollega gillar henne mer.

Vi gör fantastiska bra utbildningar ihop med enormt bra utvärderingar och vi har jätteroligt under tiden.

TREVLIG HELG

 Lisbet
HälsoZam