Om att inte vara speciell, men däremot driven och målmedveten.

Mikaela Holegård

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 15 oktober, 2014

Klyschigt, va? Att kalla sig driven och målmedveten. Jag vet, men det är ett drag hos mig som jag är stolt över. Jag trivs med dagar då det ena mötet avlöser det andra. När man liksom går en match mot klockan och får en liten kick varje gång man vinner.

Jag heter Mikaela Holegård. Jag är 24 år och bor i Eskilstuna. Jag flyttade hemifrån när jag var 20. Samma höst började jag läsa Informationsdesign på Mälardalens Högskola. Inriktningen var Textdesign. En linje jag hade sökt som andrahandsval och började på för att jag inte kom in på Journalistprogrammet på Södertörn. Att den vägen var avstängd är ingenting som jag ångrar idag. För då hade jag inte läst de kurser som jag har gjort. Jag hade antagligen inte bott kvar i Eskilstuna och lärt känna de personer som jag har gjort under de här åren. Och jag hade inte haft min praktik på det företag som låg till grund för att jag började hitta mig själv inom en väldigt bred bransch. Och just det här är ytterligare ett drag som jag gillar hos mig själv; jag ångrar ingenting utan ser möjligheterna med vad jag har framför mig.

När jag ser ett problem börjar jag direkt söka efter en lösning. I vintras upplevde jag ett problem med mina hundar. Jag hade då två hundar med vilka jag tävlade i agility, och upplevde att de stod i vägen för mina möjligheter att söka de där intressanta och coola jobben i Stockholm. Jag fantiserade om att jobba heltid – och övertid – på en framgångsrik reklambyrå utan att behöva känna stressen över hundarna. Samtidigt stod jag med min andra fot i hundvärlden. Agilityvärlden. Kunde jag lämna den familjen och släppa min dröm om att en dag vinna agility-VM? Svaret är nej. Jag skaffade en tredje hund, skrev en agilitybok (som jag kommer att berätta mer om) och utökade antalet kurser och träningar. Jag gjorde business av min hobby.

Idag står jag med fötterna i olika projekt. Den ena foten står kvar i hundvärlden och min hobby agilityn. Jag har planer på fler böcker och håller olika agilitykurser. Den andra står för mitt intresse för innovations- och produktdesign. Jag utvecklar just nu den första produkten inom mitt varumärke, som ska lanseras under hösten, som har med säkerheten i bilen att göra. En riktigt rolig resa som jag kommer att skriva mycket om i bloggen.

Jag ser mig inte som speciell, även om många bemöter mig med en viss beundran över att jag ”har sådan energi att göra så mycket saker”. Jag tror att alla mer eller mindre bär på idéer om olika saker man skulle vilja göra. Skillnaden är bara att jag gör något av idéerna. Jag är driven och målmedveten, och jag tror på det jag gör (tills idén visar sig vara ohållbar och jag omprioriterar i mina projekt). Men om man tänker på alla företag som finns i Sverige och i världen. Alla produktidéer och tjänster som folk lever på, då kan minsann jag också leva på mina idéer.

Många motiveras till eget företagande genom att vara sin egen chef. Jag motiveras av att se idé bli verklighet och att inspirera andra att våga ta steget och ställa in gps:en på en spännande, och kanske lite läskig, resa. För att nå målet är en obeskrivlig känsla av stolthet.

Vilket slutmål har din gps?

Välkommen till mig blogg!