Opraktiska kvinnokläder stör

Katarina Widoff

Publicerades: 10 september, 2009

Blev inbjuden till ett frukostseminarium och har precis kommit därifrån. Det är intressant att gå på olika seminarium och events, alltid lär jag mig något och alltid träffar jag någon som jag ser fram emot att lära känna mer eller som jag vill återknyta kontakten med. Så blev det idag också. Det är grunden i att nätverka och syftet med att ta tid att gå iväg och mingla. Nätverksekonomin bekräftar att det lönar sig!

Men det var inte det som slog mig när jag satt där i åhörarsalen, utan hur knasiga våra kvinnliga businesskläder är. Stela och opraktiska. Och ja, det var bra kläder, om nu märkeskläder kan likställas med bättre. Men en av talarna, en kvinna, hade stora problem att både hålla sig till sina manuslappar och hålla i myggans batteri och sändare. Det fanns ju såklart inga fickor i hennes kavaj, varken på utsidan eller insidan som hon kunde lägga sändaren i. Och eftersom hon bar klänning fanns inte heller någon byx- eller kjolslinning… Så hon blev stående med sändare på bordet framför sig och även manuset. Mer eller mindre orörlig.

Nu var hon så professionel och duktig talare att det gjorde inget, det blev bra och intressant ändå. Men det är ju så onödigt!

Vissa myggors batteri-sändare har en bygel som man kan haka fast på linningen, men inte alla. Jag höll föredrag härromdagen och då fanns det inte några sådana. Snabbt fick jag sprätta upp den förigensydda fickan på kavajen.

Konstigt det här. På TV har alla dessa batteri-sändare på sig och ibland syns den lilla påsen som sitter fast bak i ryggen på klänningen. Snyggt är det väl inte, men någon har i alla fall försökt gömma den lilla lådan i en påse eller ficka av samma tyg som klänningen har.

När får vi samma praktiska kläder som männen har. De använder sina kavajer eller jackorsom handväskor, allt ska få plats och det går absolut inte att hänga av sig, får då står de där med en hög med prylar och nycklar i händerna.

Vi ses i vimlet, kankse redan på nästa event, jag ska på ett ikväll mellan näringsliv och kulturen – hur de kan samarbeta och utvecklas med hjälp av varandra. Det är roligt nätverkande det! hälsar Katarina på www.komfab.se