På väg mot Gotland.

Katarina Widoff

Publicerades: 28 juni, 2009

Äntligen på väg mot Gotland. Vilken tur vi har med vädret. Metrologerna lovar nordostliga vindar och sommarvärme. Det är nästa för bra för att vara sant, vind från rätt håll och härligt väder, det är man inte bortskämd med.

Sitter i sittbrunn och njuter av en kopp kaffe, och läser DN från igår. Där står det om Hälsingland och att det landskapet inte är känt som turistmål. Vilken miss! Nu ska Hälsingegårdarna bli världsarv. Men Hälsingland är så mycket mer än dess gårdar, även om de är fantastsiskt vackra.

I vintras, när vi åkte upp till vårt skär i norra Hälsingland passerade vi många gårdar i mörkret som lös ur alla vackra fönster  och furstukvistar av julgranar, stjärnor och sjuarmade ljusstakar.

Vi har inte något långt förhållande till Hälsingland. Det var snarare något som vi åkte förbi, passarade, på vägen upp mot fjällen. Men nu har vi köpt ett hus. Ett sommarhus trodde vi med Östersjön som närmsta granne, med kvällssol, havet och naturen. Men så kom vintern. Vår första på skäret, med snö. Massor med snö. Och skidspår och slalombackar inpå knuten.

Hälsingland är inte bara Hälsingegårdar och öppna landskap. Det är också berg, hav, glittrande vatten, fjällbäckar med ädelfisk, nästan midnattssol och en tradition att åka skidor och därför enligt våra vänner ”är de bästa skidspåren jag har åkt” (och han har provat en del i Europa och Sverige). Dessutom är det nära, tåg och buss gör det enkelt att ta sig fram och med bil har omdragningarna vid Uppsala och snart Iggesund förkortat restiden avsevärt. Det är också mindre olycksrisker att åka på E4:an än småvägar.

Självklart blev min första tanke att på något sätt bidra till regionen. Och som nätverkare så kan jag ju bäst göra det med att nätverka. Jag håller föredrag och kurser, både som anlitad eller i egen regi. Mina kallar jag Nätverksträff med Minimässa och håller dem i Gävle, Stocka och Sundsvall.

Man är duktig på att nätverka i Hälsingland. Alla känner redan alla och många är medlemmar i flera föreningar. Och alla träffas både här och där. Men jag kan ändå tillföra något nytt med mer fokus på bussighet och att affärsnätverka. Ju mer vi lär känna varandra desto lättare blir det att prata om det som inte hör till det man jobbar med. Där kan jag ge tips!

Det ska bli skoj att se hur jag kan bidra på Gotland och under Almedalsveckan. Vi är snart där så det återstår att se!

Ses vi i vimlet i Visby? //Katarina