Lyft ditt företag i höst – med bara en timme PR i veckan!

Anna Fagerström

Publicerades: 14 augusti, 2016

Nu ökar vi takten i PR-skolan! Ett nytt avsnitt varje vecka, i stället för som under vårsäsongen varannan vecka. Ledorden är KONKRET, ENKELT och SNABBT – på bara en timme i veckan styr du upp din PR för hela hösten. Häng på! 

 

KLICKA HÄR för att prenumerera

 

Varje vecka får du en uppgift – ett förslag på en enkel, effektiv och logisk PR-insats för ditt företag. Uppgiften tar uppskattningsvis inte mer än en timme att genomföra (men det är förstås olika från person till person och beror också på vilken typ av verksamhet du bedriver).

Denna timme kan definitivt bli veckans mest väl använda!

De flesta av PR-skolans avsnitt är fristående och PR-insatserna fungerar var och en för sig. Men ju fler uppgifter du tar tag i, desto större PR-effekt har du chans att uppnå. Insatserna drar åt samma håll – de samverkar och stöttar varandra.

Du kan alltså antingen haka på då och då, när du har möjlighet, eller go all in. Går du all in ger du ditt företag störst chans att få ett riktigt marknadsföringslyft. Detta till en kostnad av – noll kronor. Det som krävs är en arbetsinsats från dig på en timme i veckan.

Baksidan med PR är att det inte finns några garantier. Man kan inte tvinga en journalist eller en bloggare att skriva om ens företag. I stället handlar det om att visa upp vad du kan, har och vill, och få dem intresserade av att skriva om det. PR-skolan kommer att bjuda på strategier för detta.

Bra PR bygger på kontinuitet och målmedvetenhet. Visst kan en enstaka insats ge publicitet eller spridning i sociala medier, men om du verkligen vill bygga upp ditt företags varumärke krävs lite envishet. Det är dock inte alltid så lätt att veta VAD man ska göra, NÄR man ska göra det och HUR det ska gå till. Allt detta hjälper vi dig med i PR-skolan under hösten.

Med start nästa vecka kommer du i PR-skolan att få konkreta och enkla tips på PR-insatser inom olika områden: sociala medier, pressreleaser, pressrum och journalistkontakter.

Totalt 16 avsnitt av PR-skolan kommer det att bli denna säsong, med start måndagen den 5 september.

Om du vill bli påmind när det kommer ett nytt avsnitt föreslår vi att du prenumererar (kostar inget och du kan lätt avregistrera dig när du vill):

KLICKA HÄR här för att prenumerera

(Om du prenumererade på PR-skolan under våren 2016 behöver du inte prenumerera på nytt. Du kommer automatiskt att få påminnelse om höstens avsnitt. Om du vill sluta prenumerera klickar du på ”avregistrera”-länken längst ner i påminnelsemejlet.)

* * *

Missade du PR-skolan under våren? För lite extra PR-boost – botanisera gärna bland de tolv delarna från förra säsongen. Du hittar dem längre ner här i bloggen. 

* * *

Vill du fördjupa din kunskap om PR? Gå PR-kioskens grundkurs i PR för småföretagare. Du hittar den här på Driva Eget:

Mer info om webbkursen PR för småföretagare – grundkurs