Så samarbetar hantverkarna i sjöboden

Katarina Widoff

Publicerades: 14 juli, 2009

Efter Gotland seglade vi norrut, förbi Stockholms skärgård och mot Hälsingland. Självklart drabbades vi av stormen. Då låg vi i tryggt förvar i Söderhamn, eller tryggt och tryggt. Trots att den hamnen bara är några meter bred blåste det vita gäss och grannens försegel blåstes sönder, så nog var det storm alltid!

Lite för tidigt gick vi därifrån och mot Rönnskär och Stocka. Vågorna var 4 meter höga och när elementen visar sig på den sidan inser vi att vi är små, men allt gick bra och vi seglade i medvind på bara förseglet.

Nu är vi på plats och ska vara här under ett par veckor. Igår var jag nere i Sjöboden i Stocka vid den fantastiska restaurangen Måsen där Noel lagar mat som får magen att kurra. Precis vid hamnen ligger Sjöboden och där har ett 30-tal utställare samlat ihop sina alster.

Harriet Granberg tar emot besökare till Sjöboden, det är olika personer som står i ”affären” från morsdag till lyskvällen, en häftig företeelse i Norrland där hela kusten tänds upp med marschaller, sista helgen i augusti.

I Sjöboden trängs olika hantverk runt väggar och bord. Alla med lokal förankring och skaparglädje.

Ulla Lexholt har varit flitig i syateljen och skapat väskor av hantverk och loppisfynd.

Åsa Svensk Vallin har skapat fina linnehanddukar och påsar med slagkraftiga, roliga eller fina texter och bilder på.

Smeden Peter Dolk smider såklart bland annat Hälsingebockar.

Jag tyckte att Helena Hennings keramikdamer var otroligt vackra och graciösa.

Barn som besöker Sjöboden tycker att Erika Westins inspirationsstenar är häftiga. De ser nästan ut att vara av glas!

Glaskonst gör annars Elisabeth Blom, en alldeles speciell tenik där hon lägger olika glas på varandra och smälter ihop dem, fusing.

Och så finns det såklart mycket mycket mer, jag har t ex fått delta med mina böcker -Bli en skicklig nätverkare – mingla dig till framgång och -må BÄST orka mer – inspiration till ett optimalt och roligare liv, sedan har jag även snickrat ihop några sjömärken, bara för att de är så fina! 

Sjöboden i Stocka bjuder på samarbete mellan kommungränserna, det är nätverk det!
Hoppas vi ses i Sjöboden!
Vi ses i vimlet! hälsar Katarina på www.komfab.se