Sajten trivs på hotell i Skåne

Hanna Brodda

Publicerades: 31 januari, 2010

Sajten har flyttat hem igen. Vi valde ett mysigt webbhotel i Helsingborg, med utsikt över sundet tänker jag mig. Det hade allt min sajt behöver. Den är mest van vid Linuxservrar, så det fick det bli igen. Och systemet som de använder, Plesk, var samma som servern i Tyskland körde med, eller på, eller var det där systemet nu kommer in i min sajts liv.

Det trivs sajten i alla fall väldigt bra med. Den blir snabb då, får ”cleana url-er” och så och det är verkligen bra. Hotellpersonalen garanterar säkerhet, besökssiffrorna får stiga hur mycket som helst och sajten har roomservice dygnet runt.

Min hemlige sajtflyttare är hemlig eftersom han jobbar på ett storföretag och hjälper mig på sin lediga tid utan att fråga chefen, precis som många av de som hjälpt mig detta första halvår. Han är i alla fall himla nöjd med valet. Det heter Voox. 

Serverlivet i Tyskland har fungerat oklanderligt. Inte en enda gång har sajten legat nere, trots att användarantalet har varierat vilket kan vara ett problem. Ibland 200 unika besökare per dag och ibland mer än 20 000. Hos Ralf Niedling fick sajten bo ett kortare tag bara, medan vissa saker fixades. Man kan säga att sajten var inneboende eftersom han inte ens driver webbhotell. Det var dessutom gratis. Bara helt fantastiskt snällt av en snäll man i Tyskland som gillar Drupal-sajter.

Vi som gillar Drupal hänger ihop, kan man säga. Träffas gör vi på Drupal.org, kom gärna på besök där om du har några drupalfunderingar. Och Dina mediciner finns nu i Skåne och förstås överallt i hela vida världens nätverk.

Skönt att flytten gick bra. Det gick på en kvart.