Se till att träffas, informellt, sa Björn över kaffet efter lunchen.

Katarina Widoff

Publicerades: 5 juni, 2010

I fredags var jag på Björn Lundén information AB i Näsviken. Jag skulle spela in en film, en inbjudan till Bokförings SM som de arrangerar för att lyfta bokföringsbranschen, en bransch som kanske inte får så mycket goodwill för allt de kan och gör.

Filmen blev helt okej, sedan filade vi lite på inbjudan som ska skickas ut innan sommaren. Därefter var det lunch. På företaget äter alla lunch tillsammans, varje dag. Eftersom Näsviken är en liten ort i Hälsingland finns det inte så många restauranger att välja på. Därför kommer catering varje dag. Två olika rätter dukas upp i matsalen och alla får ta det de har beställt.

Det är jättetrevligt att träffa de alla, och jag märker att de känner varandra och har roligt ihop.

Solen sken och det blåste kraftigt, men till kaffet samlades några utomhus, bland annat Björn själv. ”Jag måste berätta om ett mejl jag fått”, sa han. Och så berättade han att han har fått många Spring Time-tidningar (eftersom han ska springa Stockholm Marathoon idag) och att han ville ge bort till de som var intresserade. Ett massmejl internt och ett svar från en av kollegorna, ett roligt svar så när Björn konfronterade personen ifråga fick han en tom oförstående blick tillbaka. personen hade inte skickat mejlet. Genast började man leta vem som hade kommit över personens dator under en liten liten stund, och mycket riktigt, det hade funnits möjlighet.

Praktical jokes är roligt om det är harmlöst. Det var det i det här fallet. Att berätta anekdoter skapar gemenskap. ”Det är så mycket värt att få hela personalen att samlas”, fortsatte Björn. ”Det är mitt bästa tips för att bygga kultur och samarbete.”

Jag kan inte annat än att hålla med, dför det är när vi ses som det händer något, och vi måste träffas ofta och däremellan hålla kontakt via telefon och mejl.

Så jag hoppas att vi ses på Bokförings SM under Eget företagsmässan i Älvsjö 21 oktober. Inbjudan kommer snart upp på www.blinfo.se

Vi ses i vimlet hälsar Katarina på www.komfab.se