Semester är avtalad ledighet under ett visst antal av årets dagar.

Ramona Byrö

Publicerades: 13 juli, 2012

Så står det på Wikipedia om vad ordet ”semester” betyder. Jag tycker det är svårt att svara på frågan: – När ska DU ha semester då?

– Ja just det, semester,,,öhh,,jo,,,kanske,, nån dag eller två i sommar….eller när ska NI ha semester?

Till slut insåg jag att semester har jag under hela året. Ordet semester för mig betyder frihet, göra sådant som är kul, umgås med nära och kära, äta gott, sova länge på morgonen, lägga sig sent, besöka nya platser eller kanske bara kunna få vara för sig själv en dag och framförallt göra det man själv vill varje dag.

Allt detta kan jag göra närsomhelst under året och får nästan lite oroskänslor för alla familjer, singlar, sambos, barn, äldre, ja alla som nu känner en viss stress i kroppen att det ska hinnas med så mkt under 4 kanske rentav 5 veckor… visst e det knepigt! Utan att överdriva tror jag tyvärr MÅNGA jobbar i 11 månader och längtar sjukt mkt efter just semestern. Rätt eller fel? Det kan knappast jag svara på, eftersom man själv måste bestämma vad lycka och välbefinnande är just för en själv.

Däremot vet jag många därute som inte följer sitt hjärta eller gör det man egentligen drömmer om att få göra. Vad väntar vi på egentligen och varför ska vi gå runt och tro att livet består av repetitioner, när vi egentligen är mitt uppe i själva föreställningen här och nu.

Jag säger inte att detta är en självklarhet eftersom jag själv tappar fokus. Däremot vet jag att det är magkänslan som ska få styra mitt liv och inte använda mig av ursäkter som,… men först måste jag…, jag ska bara…, i framtiden då… osv. För att kunna hålla mig till magkänslan så dras jag till människor som har samma tänk. Dessa finns i min vänkrets, genom att gå på föreläsningar, prata med kollegor, umgås med familjen eller ha djur runt mig. Jag älskar att umgås med dem som verkligen vill göra sin dröm OCH GÖR DET HÄR OCH NU! DET är inspirerande!

Det kan liknas som när man bestämt sig för att börja träna. Dels är det roligare att vara två samt lättare att hjälpa varandras motivation när det känns motigt för den ena att traska till träningen. Så umgås med sådana personer som du själv vill vara, det smittar av sig!

Ett exemplariskt exempel är här och nu när jag sitter på min kontorstol, tittar ut, ser solen skina samt löven fladdra gott i luften. Framför mig på bordet ligger ett brev ifrån skatteverket, ”Belopp att betala in 18 676 kr senast den 27 juli” Tittar på mitt bankonto som visar att det finns 1181 kr kvar.
Som alltid har jag två val – bli stressad över situationen och tänka negativt ELLER andas lugnt och hitta möjligheter, hur löser jag detta på bästa sätt! Det första alternativet är bara tidsfördriv och slöseri med energi till ingen nytta. Jag mår dåligt samtidigt som jag inte fokuserar på att lösa uppgiften som förr eller senare måste lösas. Mitt sätt är att läsa, titta, lyssna på ngt positivt för då hittar jag samtidigt en lösning till mitt problem.

Psst!  Skickade försäljningsbrev via mailen och fick nu precis en intressent som vill ha offert. Jag pratade även med Skatteverket som ev. kan göra ett uppskov denna gång eftersom jag alltid har betalat rätt och riktigt sen 4 år tillbaka. Nya intäkter kommer trots allt in under augusti månad.

Så visst ska det bli skönt med lite semester smiley