Semestern avslutades med en rejäl smäll!

Ramona Byrö

Publicerades: 13 augusti, 2012

Jag tillsammans med min sambo Anders, min bror och hans tjej hade precis avslutat en veckas semester på Gotland när olyckan inträffade.

Precis när vi stannat bilen hos min bror för att släppa av dem samt deras packning, så tar Anders en Alvedon mot sin huvudvärk och ska svälja ner den med den sista ”slatten” av MER flaskan. Han tar upp flaskan ifrån golvet och ska precis ta handen för att skruva av korken men hinner inte då flaskan exploderar och korken far av med en sådan enorm kraft att det lät precis som ett pistolskott. Flaskan flyger ur hans hand bakåt och korken flyger med en enorm kraft rakt mot mitt öga. Ur flaskan kom det en rökutveckling/dimmoln.

Det första jag tänkte på vid smällen när allt svartnade var hur kunde detta inträffa!
Min brors tjej trodde det var bilens airbag som hade slagit ut.
Smärtan var obeskrivlig!!!

Vi åkte direkt till sjukhuset där det konstaterades att jag inte hade någon syn överhuvudtaget på mitt vänstra öga. Detta var ett av mina värsta dygn någonsin, inte bara utav den enormt tryckande smärtan utan även känslan och tron att synen helt skulle försvinna.

Eftersom jag själv jobbat inom livsmedelsindustrin vet jag att olyckor kan inträffa. Företag måste konstant lära sig nya saker och ständigt utveckla sina produkter. I detta fall är det Coca Cola Enterprises – ett av världens största varumärke – som tillverkar flaskan MER och inte trodde jag att detta skulle kunna vara möjligt! Nu är jag m.fl. mycket intresserad hur konsumentkontakten svarar upp på det inträffande och viktigast av allt, vilket ansvar anser dem sig ha.

Efter 10 dagar är ögat betydligt bättre, dock har jag fortfarande ett synfel och besöker kontinuerligt ögonläkaren. Givetvis hoppas jag på att allt blir som innan olyckan men ställer mig kritisk till produkten – kan det verkligen vara möjligt att få sälja en dryck som jäser efter 1-2 dagar i bilen med ca 1/5 del kvar och skapa en sådan gigantisk smäll utan någon information om detta på etiketten?! 

Jag tror fler med mig hanterar en MER flaska som en picknick dryck som åker med i bagen, bilen, jobbet etc. och inte hålls svalt konstant. Konsekvenserna borde stå tydligt. Innan dess uppmanar jag, drick inte MER! Nästa gång kan det vara ett barn eller att man kör bil samtidigt som det smäller, inte ok!

Jag återkommer om ärendet, men nu är semestern slut så nu kööörrr vi cheeky