Skapa din egen hjärntrust – 6 tips för att lyckas snabbare!

Ulla-Lisa Thordén

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 14 januari, 2016

Har du hunnit sätta tänderna i det färska året 2016? Jag hoppas att du kommit igång bra. Ett årsskifte ger ju möjligheter att reflektera och åtgärda sådant som man eventuellt inte var nöjd med. Dessvärre är det reflekterandet som kommer på efterkälken när man jobbar febrilt under året. Därför ska jag nu ge dig en idé som du kan omsätta i din vardag relativt enkelt, utan att det kostar skjortan. Det det är bra om du väljer fokus på sälj – det är ju lönsamheten som ger dig handlingsutrymme! Som en ”drake” sa ”turnover is vanity – profit is sanity”.

Skapa din egen hjärntrust!

Vem är bättre på dig och dina styrkor än dina vänner eller kollegor?

1 Samla dem en kväll över en macka och sätt dig själv i heta stolen.
2 Be dem att gå igenom med luskam din webbsajt, ditt Instagram, ditt Twitter, din blogg, din Linkedin, din Pinterest eller vad det nu är du har valt som kanal.
3 Be dem att reflektera, kommentera och ge förbättringsförslag. Inget är för dumt eller tokigt, kom ihåg det, döm inte ut, försvara eller förklara.
4 Skriv ned alla kommentarer.
5 Först därefter kan ni ge återkoppling eller ta en djupare diskussion om idéerna. Mycket vet du redan (men inte orkat/ hunnit/ velat/ haft råd…) men inte åtgärdat.
6 Välj ut de bästa förbättringsidéerna och omsätt dem i din vardag!

Du slipper dyra konsulter (ooops, tappade jag uppdrag där?) och kan få ett järngrepp över hela ditt företag på en kväll.

För handen på hjärtat och plånboken – med rätt vänner som känner dig, gillar dig och det du valt att ägna dig åt, beundrar dig, vill dig väl och som i sin tur är skickliga på en mängd områden så har du en hjärntrust som heter duga! (Ta inte med dysterkvistarna och kraftsugarna, de behöver sin egen hjärntrust eller terapeut.)

Lycka till med din alldeles egen utvalda expertgrupp!