Skräckscenarier gynnar Moderaterna

Gustaf Brickman

Publicerades: 29 september, 2011

Det är många av oss som har lyssnat extra noga när Anders Borg talat om de oroligheter som vi står inför. Svenska folket har nämligen ett oerhört förtroende för honom. Därför var vi nog många som blev lite skakis när till och med sansade Borg ojjade sig över framtiden – till och med mer än de värsta olyckskorparna bland proffstyckarna. 

Men saken är den att Anders Borg är smart, han vet att han och hans Allians kan segla i medvind på krisvågorna. Se bara vilket förtroende moderaterna fick efter finanskrisen – tillräckligt för att vinna valet 2010, första gången en borgerlig regering fick förnyat förtroende på jag vet inte hur länge. 

Det förtroendet fick de med rätta, Sverige klarade sig förhållandevis välskinnat ur krisen jämför med många andra länder. Nu är det oroligt igen, och då passar Anders Borg på att dra sitt beprövade krisknep. Vem har du störst förtroende för i en begynnande global lågkonjunktur – Borg/Reinfeldt eller Håkan/Juholt? För mig är svaret givet, de förstnämnda såklart, och jag är nog inte ensam. Detta är Allainsen väl medveten om och därför smider den medan järnet är varmt.

Men Borg och Reinfeldt, ni får akta er. För om ert krissnack får för stort genomslag kan det bli självförverkligande, och då får ni en riktig kris att ta hand om även på hemmaplan. Och att skapa kriser hör väl inte till den svenska regeringens uppgifter?

 

Ps. Borg och Reinfeldt, ni fick mitt förtroende såväl 2006 som 2010. Förvalta det väl. Ds.