Sluta klaga, börja agera!

Mohammed Said

Publicerades: 29 april, 2014

Växande är livet. Om vi inte växer mer, slutar vi leva livet. Att konstant lära sig och att växa innebär att man känner sig levande. För att du ska växa och utvecklas behöver du sluta klaga på ditt liv och din omgivning. Om man klagar på sitt liv och ger upp för små bagateller, då kommer man aldrig att lyckas med de stora planerna. Egentligen lever vi ett underbart liv, vi har nästan allt man kan önska sig. Men tyvärr finns det en liten del av oss som klagar på allt möjligt som till exempel sin chef, sin bakgrund eller dålig uppväxt.

Fråga dig vad är det som skiljer de människor som lyckas i sina liv från de som misslyckas?

Det krävs att man inte ger upp och att man slutar klaga för att ha en chans. Om man klagar på sitt liv och ger upp för små bagateller, då kommer man aldrig att lyckas med de stora planerna.

Vi lever verkligen ett bra liv. Vårt samhälle ger oss alla goda möjligheter för att lyckas och bli en bättre individ i samhället. Du kan plugga i tolv år och sedan fortsätta att studera eller komplettera gymnasiebetygen som inte var så bra. Eller så kan du försöka få ett jobb och tjäna pengar.

Och även för den som varken kan plugga eller jobba erbjuder Sverige en social grundtrygghet som inte ens finns i stora länder runtom i världen. Jag tycker absolut man borde komma till en inre ro och ett gladare liv. Det är bara vi själva som kan skapa glädje och ett bättre liv båda för oss själva och våra familjer.

Du har alltid olika vägar att välja mellan. Du kan till exempel i stället för att klaga på din chef, skolan eller din uppväxt, prata öppet med din chef om problemet och försöka lösa det på bästa sätt. Att lösa problemet tillsammans med din chef är mycket bättre än att snacka bakom chefens rygg. Då finns det en möjlighet att det blir en förändring och till och med bli vän med din chef. Jag arbetade en gång i tiden på Swedish Mach och hade småproblem med mellanchefen och istället för att snacka skit om mellanchefen gick jag till stora chefen och pratade med honom ärligt och öppet om problemet och efter ett tag blev vi vänner igen. Tro mig oftast finns det inga problem utan bara ett missförstånd.

För några år sedan läste jag en fin artikel i Aftonbladet som handlade om människor som svälter i Afrika. Det stod att cirka 14 miljoner människor hotas av svält. Och i en annan artikel i tidningen Läkarebanken stod det att två miljoner människor framför allt i Afrika dör varje år i malaria. TVÅ MILJONER!!! En annan artikel som jag läste i Illustrerad vetenskap handlade om rent vatten. Vanligt vatten som vi slösar varje dag utan att tänka på att det finns två miljoner människor i världen som har brist på det. Att klaga över bagateller leder ingenstans, lös dina problem och var tacksam för du har alltid en möjlighet att bli en bättre människa.