Smygstarta med en planering

Helena Kubicek Boye

Publicerades: 10 augusti, 2011

Jag tror att jag har lyckats med att vara relativt semesterledig denna härliga men korta och här nere i södra Sverige blöta sommar. Igår spatserade jag runt i min hemstad och pratade lite med andra småföretagare om hur sommaren varit för dem. Dom här svaren fick jag!

– Helt fantastisk! Eftersom det regnat så mycket har vi haft mer kunder än någonsin.

– Dålig. Vi har bara haft fullt på uteserveringen ett par kvällar den här sommaren.

– Vi har varit helt lediga. Sommaren är vår sämsta tid.

– Sådär. Vi behöver tjäna pengar. Men alla andra är på semester så det går inte att få till möten.

För mig och min bransch, den mentala, hälsobranschen, psykologbranschen är sommaren en mindre aktiv period. Ofta tar även de mentala problemen ledighet ett tag och det är först när kraven ökar igen, pressen kommer tillbaka och vi återigen ska infinna oss i vardagens ramar som man behöver stöd och hjälp.

Jag och min partner har därför ägnat två dagar nu i augusti åt att PLANERA och STRUKTURERA vår verksamhet närmaste 6 månaderna och vad vi har för mål de närmaste 3 åren. Så innan du sitter begravd i härligt jobb. Ta tillfället och planera och bestäm hur du vill att det ska gå för dig och ditt företag.

  1. Vad kommer du satsa på närmaste 6 månaderna?
  2. Vad kan ni rationalisera bort?
  3. Vad kostar mer än det smakar?
  4. Hur ser du företaget om 3 år, visualisera!!

Snart är jag igång med min 50-i-topplista över företagarnas största misstag. Maila mig med tips eller lägg en kommentar här nedan.